preskoči na sadržaj
vijesti

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE U DRUGOM POLUGODIŠTU

Poštovani roditelji, dragi učenici!

U ponedjeljak 18.1.2021. počinje nastava u drugom polugodištu.

Učenici razredne nastave i posebni razredni odjeli na nastavu dolaze u školu, a učenici predmetne nastave nastavljaju s online nastavom.

Kompletna nastava će se odvijati u jutarnjoj smjeni prema uobičajenoj satnici i rasporedu sati. 

 • Svi RO razredne nastave, PRO B i PRO D dolaze u školu prema redovnom voznom redu, odnosno prema redu vožnje u tjednu kada je B smjena ujutro.

Dodatna autobusna linija je:  

              8:10 – G.Kuršanec, Lug (1.a,2.a,3.a,4.a, PRO A i PRO C) 

              8:25 – Totovec, NS/D (1.a,2.a,3.a,4.a) 

 • Nastava u školi za sve razrede B smjene počinje u 8:00 sati, a za 1.a,2.a,3.a,4.a, PRO A i PRO C u 8:40. Dakle, po satnici iz vremena kada su svi navedeni razredi započinjali s nastavom od 2.sata
 • Viši razredi A smjene imaju online nastavu prema redovnom rasporedu
 • Prvi tjedan nastave A smjena radi po rasporedu popodnevne smjene, a B smjena prema (redovnom) rasporedu jutarnje smjene 
 • Drugi tjedan nastave A smjena radi po (redovnom) rasporedu sati jutarnje smjene, a B smjena po rasporedu sati popodnevne smjene 
 • Predmetni učitelji razredne nastave ( GK, VJ, EJ, INF) kompletnu nastavu izvode iz školskih prostora (i u fizičkom i u online obliku) 

AUTOBUS ZA POVRATAK UČENIKA 

10:55 – Lg, G.Kuršanec (nakon 4.sata)  

11:35 – Lug (nakon 5.sata)  

11:45 – G.Kuršanec, Lug (nakon 5.sata te „a“ razredi i PRO nakon 4.sata)  

12:15 – Totovec (nakon 5.sata – „a“ razredi ) 

12:25 – Lug, G.Kuršanec (nakon 5.sata- „a“ razredi) 

  TABLETI 

Tablete dobivaju isti učenici koji su ih zadužili i na kraju 1.polugodišta. 

Ostali učenici rade zadatke kroz tiskane materijale koji će pripremiti predmetni učitelji i koji će im biti dostavljeni doma. 

SVIM UČENICIMA ŽELIMO USPJEŠAN POČETAK DRUGOG POLUGODIŠTA.

Ravnateljica Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 15. 1. 2021. 20:08

Online priredba

Dragi učenici, roditelji, djelatnici škole i mještani dravskog bazena!

Unatoč epidemiološkim mjerama, božićna tradicija se nastavlja i ovog Božića, ali u drugačijem obliku. Uživajte u stihovima, pjesmi, plesu i glumi naših učenika koji ovom online priredbom žele  donijeti božićni duh u Vaše domove.

Kliknite na poveznicu: Božićna priredba

 

Popis pjesama u priredbi:

 1. Mia Dimšić: „Snježna ulica“ (cover)
 2. Vanna: „Božić bili“ (cover)
 3. Antonela Doko: „Božić“ (cover)
 4. J.Marks:“Rockin' Around the Christmas Tree“ (cover)
  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 23. 12. 2020. 21:04

Projekt "Glazbena škrinjica"

U suradnji MO Totovec, Šandorovec, Kuršanec i Novo Selo na Dravi te naše škole završen je projekt „Glazbena škrinjica“. U sklopu projekta odvijale su se glazbene i dramske radionice koje su vodile učiteljice Marija Šobak Potočnjak i Jasminka Poljanec.

Tijekom cijele godine pripremao se i program za Majčin dan, Svetog Nikolu i Božić, ali se priredbe nisu održale radi epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj. Unatoč novonastaloj situaciji, djeca su se dobro zabavljala i učila kroz igru.

Zahvaljujemo svim predsjednicima mjesnih odbora te mještanima dravskog bazena koji su financijski popratili ovaj projekt.

Svim mještanima dravskog bazena želimo sretan i blagoslovljen Božić te zdravu i veselu 2021.godinu! (učenici i učiteljice Marija i Jasminka)

Fotografiju sa dramskih proba pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 23. 12. 2020. 10:11

Sudjelovali u projektu „Zaigrani dječji svijet“

U suradnji dječjeg vrtića „Pirgo“ i naše škole završen je projekt "Zaigrani dječji svijet" kojeg je financijski popratio grad Čakovec.

U sklopu projekta su se odvijale sportske, likovne, dramske i glazbene radionice koje su održali učitelji Aleksandar Kovačić, Ida Domišljanović, Jasminka Poljanec i Marija Šobak Potočnjak.

Djeca su se dobro zabavljala i učila kroz igru, a rezultat rada su likovni radovi, stihovi i pjesma kojom su ispratili ovu godinu i svima poželjeli sretne blagdane.

Zahvaljujemo tetama i ostalim djelatnicima vrtića na pomoći oko realizacije projekta. (Marija Šobak Potočnjak)

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 23. 12. 2020. 09:17

OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA Vijest ima dokument u privitku

Od ponedjeljka 21. prosinca  do srijede 23. prosinca  za sve učenike škole organizirana je nastava na daljinu. Učenici su od svojih učitelja dobili sve potrebne informacije o odvijanju takvog oblika nastave. 

U četvrtak 24. prosinca počinje zimski odmor za učenike i traje do 15. siječnja 2021.

Nastava u drugom polugodištu počinje 18 siječnja,  „A“ smjena poslije podne, a „B“ smjena ujutro.

Drugo polugodište planiramo započeti u školskim prostorima, dakle za sve učenike po modelu A. Ukoliko zbog nepredvidive epidemiološke situacije u međuvremenu dođe do promjena u organizaciji nastave, pravovremeno ćemo vas o tome obavijestiti  na web stranici škole ili na drugi odgovarajući način.

U IME ZAPOSLENIKA ŠKOLE, SVIM UČENICIMA I NJIHOVIM OBITELJIMA  ŽELIM SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ TE  USPJEŠNU NOVU GODINU.

 

Ravnateljica Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 21. 12. 2020. 12:39

Božićno-novogodišnja čestitka

 

"Božić nije vrijeme ili sezona, već stanje uma.

Čuvati mir i dobru volju, biti milostiv,

znači imati pravi duh Božića." (Calvin Coolidge)


Čestit Božić te zdravu, sretnu i uspješnu 2021. godinu

žele vam učenici i djelatnici OŠ Kuršanec.


 

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 21. 12. 2020. 09:28

OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Na temelju preporuke Stožera civilne zaštite Međimurske županije i Grada Čakovca, od ponedjeljka 14.prosinca pa do kraja prvog polugodišta (23.12.2020.) i u našoj školi se organizira i izvodi online nastava za sve učenike predmetne nastave.

Online nastava se izvodi u realnom vremenu prema važećoj satnici i rasporedu sati. Većina učenika prati nastavu preko platforme Teams, a određeni broj učenika putem drugih komunikacijskih kanala ili tiskanih materijala koje će im pripremiti učitelji.

Sve potrebne informacije o izvođenju nastave na daljinu učenici su dobili od svojih učitelja i razrednika.

Učenici razredne nastave i posebnih razrednih odjela i nadalje prate nastavu u školskim prostorima po redovnom rasporedu sati i u smjenama kao i do sada.

Redovna nastava u školskim prostorima nastavlja se nakon završetka zimskih praznika, koji su ove godine produženi i traju do 15.1.2021.

Molimo učenike da savjesno i odgovorno izvršavaju svoje obaveze u online nastavi te da čuvaju svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih.

                                                                              

Ravnateljica, Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 11. 12. 2020. 20:14

Predsjednik na poklon primio crtež naše učenice Maje Katalenić

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predstavnice Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske povodom obilježavanja 70 godina od osnutka Saveza te im odao priznanje svojim pokroviteljstvom.

Primanje je upriličeno  20.11. 2020. uz obilježavanje Međunarodnog dana djeteta kada je 1989. godine usvojena Konvencija o pravima djeteta.

Na sastanku sa predsjednikom sudjelovale su predsjednica Saveza prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić, dopredsjednica Sonja Borovčak, glavna tajnica Snježana Krpes, članica skupštine Višnja Biti, Manuela Kranjec i Ana Kolobarić iz stručne službe Saveza, te članice Izvršnog odbora Saveza Nikolina Ribarić, mr.sc. Katarina Milković, Jasenka Borovčak i Gordana Šoltić Siladi.

Predsjednika Zorana Milanovića predstavnice su upoznale sa dugogodišnjim radom najstarije krovne udruge za djecu u državi u koju je udruženo 100 društava „Naša djeca“ iz cijele Hrvatske.

Posebno su istaknute značajne aktivnosti Saveza u koje je uključeno 10 000 djece godišnje kroz volonterski angažman 4 000 volontera. Jedna od najznačajnijih aktivnosti je naravno akcija Gradovi i općine prijatelji djece usmjerena prema razvoju i promicanju dječjih prava te kroz koju se ostvaruje dječja participacija u društvu. Od svojeg osnutka Savez kontinuirano djeluje na širokom društvenom području brige i skrbi za djecu te svoje djelovanje prilagođava aktualnim potrebama djece. Bio je pokretač suvremenog predškolskog odgoja i izvanškolskog odgoja, uveo koncept ljetovanja za djecu.

Velika čast da izrade poklon za predsjednika koji mu je uručila predsjednica Saveza prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić u ime svih društava „Naša djeca“ Hrvatske pripala je članovima Dječjih foruma Grada Čakovca. Crtež je izradila učenica 7. razreda Osnovne škole Kuršanec  Maja Katalenić sa članovima likovne grupe uz podršku mentorice Ide Domišljanović  i pedagoginje škole Koraljke Bendelje ujedno i voditeljice Dječjeg foruma „Sreća“.

Svoje poruke za predsjednika napisali su svi članovi dječjih čakovečkih foruma: Osnovne škole Ivanovec, „Ivančica“, Centra za odgoj i obrazovanje „Srce“,  Umjetničke škole Miroslav Magdalenić, 1. osnovne škole „Zmajići“, 2. osnovne škole „Zvjezdice, 3. osnovne škole „Smješko“ i Osnovne škole Kuršanec „Sreća“.

Predsjednik Zoran Milanović je sa oduševljenjem i zahvalom primio poklon Dječjih foruma Grada Čakovca.

- Posebno sam sretna i ponosna što sam prisustvovala  sastanku sa predsjednikom Zoranom Milanovićem kao članica Izvršnog odbora Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske, a nadasve što su mu uručeni poklon i pozdravi djece i članova Društva „Naša djeca“ Čakovec, istaknula je predsjednica Društva „ Naša djeca“ Čakovec i Koordinacijskog odbora akcije „Grad Čakovec prijatelj djece“, Gordana Šoltić Siladi.

Fotografije pogledajte pod opširnije.

Izvor: e-međimurje

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 9. 12. 2020. 10:19

U iščekivanju Božića...

Advent ili došašće je razdoblje u godini u kojem se pripremamo za blagdan Božića. Došašće počinje četiri nedjelje prije Božića.

Za stvaranje blagdanskog ozračja u našoj školi pobrinula se učiteljica Ida Domišljanović sa svojim učenicima polaznicima likovne grupe. Ovogodišnje uređenje je decentno te je sve u bijeloj boji; od ukrasa za bor pa do obojanih bijelih kišobrana. 

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 9. 12. 2020. 09:51

OBAVIJEST UČENICIMA 4.A RAZREDA I NJIHOVIM RODITELJIMA

Prema preporuci epidemiološke službe, učenici 4.a razreda sljedeći tjedan trebaju provesti u samoizolaciji s obzirom da je učiteljica pozitivna na korona virus.
 
Dakle, u razdoblju od 7. do 11. prosinca učenici ne dolaze u školu nego prate nastavu od kuće iz svih nastavnih predmeta.
 
Detaljnije informacije o organizaciji i načinu izvođenja nastave na daljinu poslat će vam vaša razrednica, preko uobičajenih komunikacijskih kanala.
 
Budite i ostanite svi zdravi, vidimo se u školi u ponedjeljak 14. prosinca.
 
 
Ravnateljica
  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 6. 12. 2020. 19:35

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA 8.A RAZREDA

Poštovani roditelji i učenici!


Obavještavamo vas da svi učenici 8.a razreda, po preporuci liječnice školske medicine, moraju biti u samoizolaciji jer je jedan učenik iz razreda pozitivan na korona virus.

Dakle, učenici od danas (petak, 27.11.2020.) pa do kraja sljedećeg tjedna prate nastavu online. U školu se vraćaju u ponedjeljak 7. prosinca.

Ako netko od učenika nema doma računalo, može danas ili u ponedjeljak poslati roditelje ili nekoga od ukućana u školu po tablet.

Online nastava će se odvijati u realnom vremenu prema redovnom rasporedu sati.

 

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 27. 11. 2020. 13:55

Skauti OŠ Kuršanec posadili sadnice u znak sjećanja na civilne žrtve Vukovara i Škabrnje

U znak sjećanja na civilne žrtve Vukovara i Škabrnje, skauti OŠ Kuršanec imali su akciju sadnje crnoga oraha. Pošumljavanje u 11. mjesecu tako je dobilo još jedno novo značenje, a to je upravo sjećanje na civilne žrtve rata. U sadnji je sudjelovao samo dio skautskog odreda OŠ Kuršanec zbog epidemioloških mjera. Martin Belovari, Igor Pintarić i voditelj katoličkih skauta OŠ Kuršanec, Predrag Brezničar, izjavili su kako 260 sadnica na međimurskom tlu postaje simbolom osvješćivanja ratnih stradanja. Pedesetak sadnica nesebično je darovao gospodin Goran Veselinović iz Hercegovaca, uzgajivač sadnica crnoga oraha. Svaka sadnica ima svoju priču i nadamo se da će budućnost nositi više dobrote i mira, nego ovakva prošlost.

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić Predrag Brezničar  datum: 24. 11. 2020. 09:28

130 božićnih čestitki putuje u Švicarsku

 Firma Timun GmbH iz Rheinfeldena koja se bavi socijalno-pedagoškim praćenjem obitelji dogovorila je s našom školom da učenici likovne grupe pod vodstvom učiteljice Ide Domišljanović izrade božićne čestitke. Izradi čestitaka pridružili su se i učenici posebnog razrednog odjela zajedno sa svojom učiteljicom Lanom Mlinarić.

Spomenuta švicarska firma čestitkama naših učenika čestitat će Božić svojim kolegama i ostalim institucijama s kojima surađuju.

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 20. 11. 2020. 12:48

Obilježen Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige koji se ove godine odvijao pod motom „Razlistaj se“ u našoj školi obilježen je brojnim aktivnostima. 

Učenici grupe Mali pričoljupci otvorili su Mjesec hrvatske knjige  prigodnom radionicom izrade „razlistanih“ straničnika, dok su knjižničarke Andrea Sinković i Jasmina Balog u suradnji s učiteljicama osmislile satove na kojima su učenici 2.a, 4.d i 4. e razreda uz priče Ježeva kućica i Šuma Striborova osvijestili i naučili važnost suživota čovjeka i prirode.

Učenici 6. b razreda, na satu prirode, kroz online kviz saznali su koliko su priroda i životinje česta i nezaobilazna tema mnogih književnika, ali i ponovili gradivo iz prirode s naglaskom na hrvatskim prirodnim ljepotama i njihovom očuvanju. Kviz je najbolje riješila učenica Sara Pintarić osvojivši zasluženo prvo mjesto i diplomu. Čestike Sari!!  

Fotografije pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 20. 11. 2020. 12:31

Prigodna radionica u PRO c povodom dana Svih svetih

Kako nam se bližio blagdan Svih svetih odlučili smo se okušati u aranžiranju cvijeća. Nabavili smo cvijeće, spužvice, posudice i spremili se za rad. Kao što vidite, bili smo jako uspješni.

Naše male aranžmane odnijeli smo doma, a možda će krasiti grob naših najmilijih pokojnika. (učenici PRO c i učiteljica Lana Mlinarić)

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 30. 10. 2020. 10:05

Mjesec listopad prepun aktivnosti u našoj školi

Tradicionalno, mjesec listopad obiluje različitim izvannastavnim školskim aktivnostima. Neke ste već imali prilike upoznati kroz našu web stranicu, a o nekima možete ovdje pročitati.

Tako smo već  1.10. obilježili Svjetski dan razglednice. Materijale za obilježavanje pripremila je Hrvatska pošta, a sudjelovali su učenici od 1. do 4. razreda. Iako je svaki učenik dobio prigodnu razglednicu, mnogi razredi odlučili su je sami izraditi. Osim toga kroz video film u kojem je glavni lik bio Marko Markica učenici su saznali ponešto o povijesti razglednice, vrstama, namjeni,  načinu kako se razglednice pišu te što je potrebno da bi ih se moglo poslati i način kako se šalju. Neki razredi odnijeli su svoje razglednice do poštanskog sandučića.  Razglednice su stigle na adrese, a po riječima učiteljica dječjem veselju nije bilo kraja.

Od 5. do 11. 10. obilježen je i Dječji tjedan. Posvećen je aktivnostima vezanim za dječja prava, a ove godine s obzirom na epidemiološku situaciju, naglasak je bio na pravu na zdravlje. Tjedan je započeo Krugom mira. Tradicionalno se Krug mira provodi u Čakovcu , no ove godine razredi su stvarali svoj krug u učionici ili na školskom dvorištu. Kroz aktivnosti vezane za dječja prava nastale su i poruke djece odraslima te mnogobrojni crteži.

U sklopu Dječjeg tjedna učenici su sa svojim učiteljima mogli sudjelovati i na on- line Kiki međunarodnom festivalu filma. U programu festivala KIKI prikazali su  se profesionalni igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni kratkometražni filmovi namijenjeni djeci i mladima, a program je prema uzrastu publike bio podijeljen na filmove za predškolsku dob (4 – 6 godina starosti) i školsku dob (7 – 16 godina starosti). Sa svrhom razvoja aktivne filmske publike, s djecom su se nakon projekcija organizirali  vođeni razgovori o pogledanim filmovima. Cilj KIKI festivala jest razvoj kulture gledanja filmova u ranoj dječjoj dobi i podizanje vizualne pismenosti djece, s posebnim naglaskom na edukativne filmove koji djecu potiču na razmišljanje.

Provedena je i akcija Crvenog križa „Solidarnost na djelu“. Na veliku žalost mladih aktivista koji svake godine obiđu domaćinstva svog kraja nudeći bonove, ove godine akcija je provedena na nivou škole. Iako je sakupljeno znatno manje financijskih sredstava nego ranijih godina,  ove godine učenici su pokazali zavidan nivo solidarnosti i humanog djelovanja. Zaista nisu dvojili i za drugog su odvojili.  Mnogi su izdvojili dio svoje ušteđevine kako bi kupili bon od 5,00 kuna i time pomogli potrebitima.  

Koordinatorica aktivnosti  bila je pedagoginja škole Koraljka Bendelja, prof.

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 30. 10. 2020. 08:27

32. SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA REPUBLIKE HRVATSKE

Zadrugari UZ Kušlec sudjeluju na državnoj smotri učeničkog zadrugarstva. Zbog epidemioloških mjera ovogodišnja smotra održava se virtualno. Kroz video možete pogledati prezentacije svih zadrugara koji sudjeluju na ovogodišnjoj smotri. Međimursku županiju predstavljaju uz našu učeničku zadrugu i UZ Fojolica iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Zadrugari UZ Kušlec, Tin Čurila i Lovro Bacinger iz 6.b prezentiraju praktični rad po nazivom Ceker od sijena. Pripremila ih je mentorica Svjetlana Zlatarek, ujedno i voditeljica UZ Kušlec. Smotra se virtalno održava od 26. do 30. listopada 2020. godine, a na poveznicama može pogledati sve radove, prezentacije i naše zadrugare.

 

Prezentacija UZ Kušlec

Proizvodi učeničkih zadruga

Prezentacije svih sudionika smotre

  :: opširnije :: 


objavio: Svjetlana Zlatarek Dražen Oletić  datum: 27. 10. 2020. 12:40

Izrada „razlistanih“ straničnika povodom Mjeseca hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige (15. listopada -15. studenoga) je tradicionalna nacionalna kulturna manifestacija posvećena hrvatskoj pisanoj riječi. Cilj je promicanje hrvatske knjige i čitanja.

Ove godine program se odvija pod motom „Razlistaj se!“, a  posvećen je 50. obljetnici obilježavanja Dana planeta Zemlje.

Mjesec hrvatske knjige u našoj školi obilježili su učenici 4. a razreda na grupi „Mali pričoljupci“ zajedno sa svojom učiteljicom Zvonkom Rakušom i školskom knjižničarkom Jasminom Balog. Najprije su poslušali priču Olivera Jeffersa „Evo nas, tu smo: bilješke za život na planetu Zemlji“, a zatim su prionuli glavnom zadatku – izradi „razlistanih“ straničnika. Učenicima se svidjela ideja da straničnici budu u obliku lišća. Nadamo se da će "razlistani" straničnici uveseljavati njihove ponosne vlasnike i čitanje knjiga učiniti još zanimljivijim i ljepšim.

Fotografije izrade straničnika pogledajte u foto-galeriji, a plakat Mjeseca hrvatske knjige pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 21. 10. 2020. 12:20

Akcija Zeleni korak

Učenici i učitelji naše škole ove su godine po prvi puta sudjelovali u hvalevrijednoj akciji skupljanja starog papira. U akciji Zeleni korak dosada je spašeno više od 46500 stabala.

Odlučili smo se uključiti i mi kako bismo potaknuli što veći broj djece da paze na okoliš i aktivno doprinesu njezinoj zaštiti. (napisala Ida Domišljanović)

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 19. 10. 2020. 09:05

Mali pričoljupci obilježili Dječji tjedan

Dječji tjedan obilježen je u 4. a razredu na satu izvannastavne aktivnosti Mali pričoljupci. 

Knjižničarka Jasmina Balog najprije je pročitala slikovnicu "Nećko" u kojoj se govori o dječjim pravima i kako u nekim situacijama reći NE, a pri tome ostati pristojan. Kratko smo razgovarali o pročitanoj slikovnici, a zatim smo pogledali film Roko i Lara u svijetu prava. Razgovarali smo o pravima za koja su učenici čuli i nadopunili ih s još nekim.

Dječja prava upotpunili smo s dužnostima koja proizlaze iz pojedinih prava. Sve to utvrdili smo kroz pitanja u Wordwall kvizu. Za kraj odigrali smo Unicef-ovu igru Čovječe, ispravi se! u kojoj smo odgovarali na pitanja o dječjim pravima i osvojili diplomu pravobraniteljice jer smo bili uspješni u odgovaranju. Na ove aktivnosti nadovezat će se još i crtanje dječjih prava i dužnosti na satu Likovne kulture. (Voditeljice aktivnosti: Jasmina Balog i Zvonka Rakuša)

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 6. 10. 2020. 09:08

Financiranje drugih obrazovnih materijala - obavijest Vijest ima dokument u privitku

U privitku (pod opširnije) je važna obavijest u vezi s financiranjem drugih obrazovnih materijala na osnovi Odluke gradskog vijeća Grada Čakovca.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 16. 9. 2020. 11:11

Obavijest učenicima i roditeljima Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji/skrbnici, dragi učenici!

Počinje nova nastavna godina, drugačija od dosadašnjih i puna izazova i nepoznanica. U situaciji u kojoj se nalazimo potrebna je suradnja i maksimalno pridržavanje propisanih uputa svih uključenih, od učenika i njihovih roditelja, preko učitelja do svih ostalih zaposlenika škole. Od presudne je važnosti da se svi pridržavamo propisanih mjera u borbi protiv bolesti COVID -19.  Pozivam roditelje/staratelje da detaljno pročitaju sve priložene dokumente te da razgovaraju i upoznaju djecu s navedenim mjerama. Svi zaposlenici škole su detaljno upoznati sa svim propisanim epidemiološkim mjerama te će ih maksimalno provoditi.

Odgojno – obrazovni rad u školskoj godini 2020./2021. godini održavat će se u dvije smjene:

„A“ smjena: 1.a,2.a, 3.a, 4.a, 5.abcd, 6.abcd, 7.abcd, 8.ab, PRO A i PRO

„B“  smjena: 1.bcd, 2.abcd, 3.abc i 4.abcde, PRO B i PRO D

Nastava započinje u ponedjeljak 7.9.2020.godine.

Prvi dan nastave u jutarnju smjenu dolaze učenici A smjene (2.a, 3.a, 4.a te svi učenici od 5. – 8. Razreda),   u popodnevnu smjenu dolaze učenici B smjene   ( učenici 2. - 4. razreda).

Nastava u jutarnjoj („A“) smjeni u ponedjeljak počinje u 7:20, a u popodnevnoj („B“) smjeni u 13:15 sati. Prvi dan nastave svi učenici imat će tri školska sata.

UČENICI PRVAŠIĆI PRVI DAN NASTAVE DOLAZE SA SVOJIM RODITELJIMA U 16:30  (obavezna maska za roditelje)

AUTOBUS  U PONEDJELJAK 7.9.2020.G. VOZI PO SLJEDEĆEM VOZNOM REDU:

A-UJUTRO

B-POPODNE

-polasci iz naselja za dolazak učenika:

- polasci iz naselja za dolazak učenika:

6:45 – G.Kuršanec, Lug ( 7bcd,8b)

7:10 - Lug (6abcd,7a,8a)

7:25 – G.Kuršanec, Lug (svi iz G.Kuršanca i 5abcd)

7:45 – Totovec, NS/D (5. -8.razr)

8:10 – G.Kuršanec, Lug (2a,3a,4a, PRO A i PRO C)

8:25 – Totovec, NS/D (2a,3a,4a)

12:30 – Gornji Kuršanec, Lug (svi iz G.Kuršanca, iz Luga 3.b, 4b,c,d,e

12:45 –  Lug  (2b,c,d i 3c, PRO B)

12:55 – Lug   ( PRO D)

Na koji način će škola organizirati sigurnost, prevenciju i zaštitu od zaraze, te što se očekuje od roditelja i učenika pogledajte u priloženim dokumentima.

 1. PRIMJENA EPIDEMIOLOŠKIH  MJERA ZAŠTITE OD ZARAZE VIRUSOM COVID-19 ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021. ZA UČENIKE I RODITELJE
 1. RED VOŽNJE I SATNICA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.
 1. HODOGRAM ULASKA UČENIKA U ŠKOLU

 

Svim učenicima i roditeljima/starateljima želimo zdravu, sigurnu, sretnu i uspješnu novu nastavnu godinu!

 

Ravnateljica

Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 4. 9. 2020. 19:25

UPUTE HZJZ i MZO O NAČINU PROVEDBE NASTAVE U OSNOVNOJ ŠKOLI Vijest ima dokument u privitku

Pod opširnije klikom na priložene dokumente možete pogledati upute o načinu provedbe nastave u osnovnoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 3. 9. 2020. 11:54

Odluka o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Čakovca održanoj 31. kolovoza 2020. godine donesena je Odluka o financiranju drugih obrazovnih materijala.

Detaljnije pročitajte na službenim stranicama Grada Čakovca, odnosno na sljedećoj poveznici :https://www.cakovec.hr/web/pitanja-i-odgovori-odluka-o-financiranju-drugih-obrazovnih-materijala-za-ucenike-osnovnih-skola/#

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 3. 9. 2020. 08:32

VAŽNO – Odluka o financiranju likovnih mapa i drugih obrazovnih materijala Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

na temelju Odluke Grada Čakovca, obavještavamo da će Grad Čakovec financirati likovne mape i radne materijale za Tehničku kulturu za učenike osnovnih škola kojima je Grad osnivač.

Odluka Grada nalazi se pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 20. 7. 2020. 10:27

OBAVIJEST RODITELJIMA – POPIS UDŽBENIKA I DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA ŠK. GODINU 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Učenici će na početku školske godine 2020./2021. BESPLATNO dobiti na korištenje obvezne udžbenike, tj. roditelji NE KUPUJU udžbenike. Popis svih udžbenika po razredima nalazi se u dokumentima pod opširnije.

Radne bilježnice, odnosno druge obrazovne materijale roditelji nabavljaju samostalno, tj. KUPUJU.

Roditelji korisnici novčanog prava zajamčene minimalne naknade ne kupuju ništa, već će nabavu drugog obrazovnog materijale (radne bilježnice, tehničke kutije) provesti u dogovoru sa školom početkom nastavne godine.

Popisi potrebnih radnih bilježnica u školskoj godini 2020./2021. za svaki razred nalaze se u dokumentima pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 14. 7. 2020. 09:57

Obavijest o radionicama Kaj buš STEM

Grad Čakovec u okviru akcije Grad Čakovec – prijatelj djece u 2020. godini po prvi put nudi mogućnost sudjelovanja na radionicama pod nazivom Kaj buš STEM!

Radionice su za djecu besplatne, a namijenjene su učenicima u dobi od 2. razreda osnovne škole do 2. razreda srednje škole

Vijest je objavljena na stranici Grada Čakovca: https://www.cakovec.hr/web/ljetne-radionice-za-kaj-bus-stem/#

Informacije o radionicama i obrazac za prijavu nalaze se na sljedećoj poveznici:

https://mik.hr/kaj-bus-stem-2020/

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 13. 7. 2020. 12:07

NA MEĐUNARODNOM NATJEČAJU OD MNOŠTVA RADOVA IZ 9 EUROPSKIH ZEMALJA, LIKOVNI URADAK NAŠEG MIROSLAVA NA 3. MJESTU

VIII likovno-literarno-novinarskim natječajem Bogatstvo različitosti želi se potaknuti djecu na raspravu o temama suživota s drugima i drukčijima te razvijanje solidarnosti i povezivanje s vršnjacima iz različitih krajeva.

Tema ovogodišnjeg natječaja je Nijedno prijateljstvo nije slučajno.

Likovni uradak našeg Miroslava Oršuša iz 5.a razreda u kombiniranoj tehnici „Prijateljstvo u knjižnici“ na odličnom 3.mjestu u Vojvodini možete pogledati na fotografiji uz objavu te pod opširnije.

Čestitamo Miroslavu i njegovoj mentorici učiteljici Idi Domišljanović! Bravo!! 😊

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 5. 6. 2020. 13:19

Svjetski dan nepušenja

Svjetski dan nepušenja obilježava se svake godine 31. svibnja. Svaka četvrta osoba u našoj zemlji puši te je cilj obilježavanja tog dana podizanje društvene svijesti o štetnosti pušenja. I kratkoročne i dugoročne posljedice pušenja štetne za zdravlje i dobrobit pušača.

Učenici šestih razreda aktivno su sudjelovali u obilježavanju Mjeseca borbe protiv ovisnosti, a sad ih ni nastava na daljinu nije spriječila da se uključe u obilježavanje Svjetskog dana nepušenja. U našoj se školi u četvrtim, petim i šestim razredima provodi program promocije zdravlja i osobnog razvoja „Trening životnih vještina“ te je 6. b razred, u dogovoru sa svojom razrednicom Idom Domišljanović, pripremio prigodnu poruku koja će biti izložena i na virtualnoj izložbi kao završnici provođenja Treninga životnih vještina. Poruku učenika 6. b razreda možete pogledati na sljedećoj poveznici: http://tiny.cc/u6bhpz . Zahvaljujemo našim vrijednim učenicima što i virtualno sudjeluju u provođenju preventivnih programa! smiley

Socijalna pedagoginja Lana Jelinek, voditeljica preventivnog programa

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 29. 5. 2020. 08:33

Suglasnost roditelja o pohađanju izborne nastave iz Informatike u šk.god. 2020./21.

Poštovani roditelji učenika 6. razreda OŠ Kuršanec. Molimo vas pročitajte i popunite suglasnost o pohađanju izborne nastave iz Informatike u školskoj godini 2020./21. na poveznici:

Suglasnost za izbornu nastavu iz informatike

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 27. 5. 2020. 21:36

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA Vijest ima dokument u privitku

Povratak učenika u školu!

S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju,  u ponedjeljak 25. 5.  svi učenici od 1. do 4. razreda te učenici posebnih razrednih odjela se vraćaju u školu.

Nastava će biti organizirana prema propisanim uvjetima i uz primjenu svih propisanih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i  Preporuka ministarstva znanosti i obrazovanja koje možete vidjeti na ovoj mrežnoj stranici. 

Uz pridržavanje odgovarajućih epidemioloških mjera o kojima će škola voditi posebnu brigu, svi učenici i zaposlenici škole će biti  sigurni u školskim prostorima te više nema opravdanog razloga za nedolazak učenika u školu, osim u posebnim slučajevima.

Posebni slučajevi koji se smatraju opravdanim izostankom iz škole su bolest djeteta, odnosno u školu ne trebaju doći  djeca koja imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa) ili imaju simptome drugih zaraznih bolesti.

Roditelji trebaju pratiti zdravstveno stanje djeteta, svakodnevno mu mjeriti temperaturu  te u slučaju sumnje na navedene simptome bolesti, ostaviti dijete doma i u najkraćem roku (najduže tri dana) obavijestiti razrednika o razlogu izostanka djeteta iz škole.  

Učenici u školu dolaze samostalno, bez obavezne pratnje roditelja, školskim autobusom ili pješice (Kuršanec, Šandorovec), odnosno na način kako su dolazili i ranije za vrijeme redovne nastave u školi.

Roditelji ne moraju potpisivati Izjave o dolasku djeteta u školu, ali trebaju detaljno pročitati Upute i Preporuke na našoj mrežnoj stranici kako bi razumjeli nešto drugačiju organizaciju nastave u školi.

Nastavu će u svim razredima izvoditi učitelji razredne nastave, zatim učitelji Engleskog jezika, Vjeronauka, Tjelesne i zdravstvene kulture te Glazbene kulture u 4.razredu

 

ORGANIZACIJA NASTAVE:

Nastava će se organizirati u dvije smjene kako bi u isto vrijeme bilo manje učenika u školi i kako bi se mogle osigurati propisane mjere epidemiološke zaštite učenika.

 

A smjena: 1a, 2a, 3a, 4a, 4b, 4c, 4d, 4e, PRO A, PRO B.

B smjena: 1b, 1c, 1d, 2b, 2c, 3b, 3c, 3d, 3e, PRO B

 

A smjena svaki dan ima nastavu od 8:15 do 11:25 a B smjena od 12:00 do 15:25 sati.

Nema izmjene smjena po tjednima. A smjena će svaki tjedan imati nastavu ujutro a B smjena poslije podne.

 

Po dolasku učenika razrednici će preuzeti učenike izvan škole te organizirati ulazak u školu i smještaj u učionice. Koristit će se samo najveće učionice zbog poštivanja mjera fizičke udaljenosti.

Za sve učenike će kao i prije biti organiziran topli obrok.

 

Dragi učenici, veselimo se vašem povratku u školu!

 

Poštovani roditelji, pošaljite svoju djecu u školu a mi ćemo brinuti o njihovim potrebama i sigurnosti u školi.

 

Propisane uvjete i propisane mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Preporuke ministarstva znanosti i obrazovanja možete pogledati u privitku ove obavijesti. U privitku i pod opširnije možete pogledati i red vožnje autobusa od 22.5.2020.

 

Za sva dodatna pitanja slobodno nam se obratite.

 

                                                                                   Ravnateljica Marija Tepalović

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 22. 5. 2020. 19:24

Dugom protiv korone Vijest ima dokument u privitku

Već smo prije pisali o akciji Dugom protiv korone u koju su se uključili učenici naše škole. Akciji su se pridružili i učenici 7. i 8. razreda koji su početnu ideju modificirali tako što su uz dugu poslali i poruke o zajedništvu te su napisali kako se osjećaju sa nadom u bolje sutra. Voditeljica i pokretač ove akcije kod učenika 7. i 8. razreda bila je pedagoginja Koraljka Bendelja.

Njihove radove (crteže duga i poruke) možete pogledati pod opširnije (dokument u prilogu).

Znate li... da akcija potječe iz Njemačke, nastala je u vrijeme izbijanja pandemije koronavirusa. Duga je simbol sreće, a djeca koja nacrtaju dugu svoje radove stavljaju na vrata ili prozore kuća i stanova te strpljivo i hrabro čekaju kraj ove pandemije i povratak u svoje škole i vrtiće.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 7. 5. 2020. 20:12

UPUTE ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAŠIĆA Vijest ima dokument u privitku

Od sljedećeg tjedna (11. svibnja) liječnice školske medicine nastavljaju s pregledima za procjenu psihofizičkog stanja djece obveznika za upis u prvi razred osnovne škole.

Detaljnije o tome možete pročitati u dokumentu u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 5. 5. 2020. 14:41

OBAVIJEST RODITELJIMA O POVRATKU UČENIKA U ŠKOLU

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda,

vjerojatno ste već čuli u medijima da bi se od 11. svibnja trebale  ponovno otvoriti škole za učenike od 1. do 4. razreda. Ovom prilikom moramo naglasiti da se ovdje radi samo o iznimnim situacijama i da sva djeca neće moći doći u školu. Epidemiološka situacija i preporuke HZJZ još ne dozvoljavaju da nastava počinje normalno za sve učenike. Nastava će se organizirati samo u iznimnim slučajevima za djecu koju roditelji ne mogu zbrinuti doma i koja ispunjavaju i ostale uvjete prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a to su:

1. oba roditelja djeteta su zaposlena i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu (ovdje naglašavamo da se u našoj školi razredna nastava izvodi samo u vremenu od 9.00 do 12.00 sati)

2. dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

3. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

4. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu stariji od 65 godina

5. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19

6. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi na nastavu u školu, oba roditelja MORAJU POTPISATI PISANU IZJAVU u kojoj pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da bi dijete moglo pohađati nastavu te da će se ono u školi pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na boravak djeteta u školi. 

ANKETA ZA RODITELJE - od ponedjeljka 4.5.2020. na mrežnim stranicama škole možete popuniti anketu za roditelje kojom ćemo utvrditi broj učenika koje ćemo moći uključiti u redovnu nastavu u školi.

Nastava za učenike koji ostaju kod kuće odvijat će se i dalje putem komunikacijskih kanala koje su uspostavile njihove učiteljice i učitelji, odnosno nastava će se i nadalje odvijati na daljinu za većinu učenika, ili za sve učenike ukoliko ne bude djece koja će pohađati nastavu u školi.

O svim drugim detaljima organizacije nastave, mjerama dolaska u školu, boravka u školi, odlaska iz škole, prijave djece za nastavu u školi i potpisivanje izjave bit ćete obaviješteni do 8. svibnja.

U nastavku se nalazi anketa kojom iskazujete namjeru slanja djeteta u školu od 11. svibnja 2020. prema Uputama Hrvatskog zavoda za javno  zdravstvo i Preporukama za organizaciju rada MZO.

Molim da anketu popune samo oni roditelji koji imaju namjeru djecu u ovim uvjetima slati u školu i koji zadovoljavaju sve potrebne uvjete. Ukoliko vaše dijete ne namjeravate slati u školu, anketu ne popunjavate.

Ako planirate slati više djece u školu, anketu popunjavate za svako dijete posebno.

Anketa je otvorena za popunjavanje do srijede u 20 sati.

Anketa za roditelje

 

Ravnateljica, M. Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 4. 5. 2020. 11:59

UPUTE HZJZ-a ZA VRTIĆE I ŠKOLE TE PREPORUKE ZA ORGANIZACIJU RADA U RAZREDNOJ NASTAVI Vijest ima dokument u privitku

Upute HZJZ-a za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za vrtiće i škole te Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi pročitajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 4. 5. 2020. 11:01

Rezultati natječaja "Čitam knjigu"

Dan hrvatske knjige obilježava se 22. travnja, a u našoj školi tom je prigodom raspisan fotografski natječaj „Čitam knjigu“. Natječaj je bio za sve zainteresirane učenike od 5. do 8. razreda škole. Tema natječaja je učenik koji čita knjigu hrvatskog autora (pisca, pjesnika). Na natječaj je pristiglo 9 odličnih radova od kojih je žiri u sastavu učiteljice Ide Domišljanović te školskih knjižničarki Andreje Sinković i Jasmine Balog odabrao tri najbolja.

Prvo mjesto je pripalo Lani Janković iz 7. a razreda, drugo mjesto Patriciji Oršuš iz 6. b razreda, a treće mjesto Tinu Čurili iz 5. b razreda. Učenici koji su osvojili prva tri mjesta dobit će slatke nagrade po povratku u školu.

Veliko HVALA svim učenicima koji su izdvojili dio svog vremena u stvaranju fotografija: Tinu Čurili i Benediktu Đurđeku iz 5. b razreda, Loreni Balog i Patriciji Oršoš iz 6. b razreda, Sari Đorđević, Rebeki Matkun, Petri Mihalic i Lani Janković iz 7. a razreda i Katji Makšadi iz 8. a razreda. Uživajte u čitanju i dalje! 😊

Pod opširnije možete pročitati kratko obrazloženje članica žirija na radove učenika kao i pogledati nagrađene radove učenika. Sve pristigle radove možete pogledati u foto-galeriji te u virtualnoj knjižnici.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 23. 4. 2020. 19:40

Likovna grupa naše škole u suradnji sa Gradskom knjižnicom Zlatar obilježiti će Noć knjige

Kulturnu manifestaciju Noć knjige Gradska knjižnica Zlatar obilježit će radovima na temu Likovi iz knjiga koje su nacrtali i naslikali učenici naše škole. Likovni radovi  učenika biti će dio virtualne izložbe koju priprema knjižnica.

Unatoč tome što traje nastava na daljinu i što učenici kod kuće nemaju adekvatan likovni pribor ipak su izradili odlične radove na spomenutu temu. Sudjelovalo je 11 učenika, a fotografije možete pogledati u foto-galeriji. (napisala Ida Domišljanović)

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 23. 4. 2020. 08:48

Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje obilježava se svake godine 22. travnja diljem svijeta. Taj dan obilježit ćemo i mi u našoj školil, no ovaj put na malo drugačiji način u virtualnim razredima.

Učenici 6. b razreda dobili su zadatak da osmisle prigodni plakat. Svaki učenik je radio (crtao) samo jedan dio, koji kad se spoje tvore cjelinu. Zadatak je za njih osmislila njihova razrednica Ida Domišljanović. Bravo za učenike 6. b razreda! 

Njihov rad pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 21. 4. 2020. 11:25

DJECA i COVID-19 ŠTO BI RODITELJI TREBALI ZNATI ?

Na službenoj stranici Grada Čakovca objavljen je edukativan članak Što roditelji trebaju znati o koronavirusu (COVID-u 19)

Klikom na donju poveznicu možete pristupiti članku:

https://www.cakovec.hr/web/djeca-i-covid-19-sto-bi-roditelji-trebali-znati/#

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 21. 4. 2020. 11:09

#Dugom protiv korone

S učenicima 5. i 6. razreda obilježen je Svjetski dan zdravlja koji se obilježava 7. travnja. Budući da je ova godina počela u znaku koronavirusa, odnosno COVID-a-19, s učenicima je online provjereno na koji način se oni štite od zaraze i kako mogu spriječiti širenje koronavirusa. Naši učenici već puno znaju o tome, a nadamo se da se uistinu pridržavaju propisanih mjera.

Osim toga, učenici svih razreda pridružili su se i akciji Dugom protiv korone. Nacrtane duge znače da učenici strpljivo i hrabro čekaju kraj ove pandemije koronavirusa. Nakon svake kiše i oluje dolazi sunce, a sa suncem i duga – i koronavirusu će doći kraj! Pod opširnije možete pogledati dosadašnje šarene crteže, a kad ostali razredi pošalju svoje, objavit ćemo i njihove radove smiley.

Radove pogledajte u našoj foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić Lana Jelinek  datum: 16. 4. 2020. 12:09

Svjetski dan Roma

Dragi naši učenici i roditelji! 
 
8. travnja obilježava se Svjetski dan Roma. Obilježava se u čast prvog Svjetskog kongresa Roma, održanog od 8. do 12. travnja 1971. godine u Londonu.

Iako nismo zajedno, svi djelatnici OŠ Kuršanec iskreno vam čestitaju vaš dan i šalju virtualne zagrljaje!

Fotografije i čestitke pogledajte pod opširnije.

 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić Ivana Srebačić  datum: 8. 4. 2020. 14:21

UPIS U PRVI RAZRED ŠK.GOD. 2020./2021. - VAŽNO

U skladu s uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Zavoda za javno zdravstvo u čijem djelokrugu je Školska medicina, zbog aktualne situacije odgađaju se do daljnjega sve aktivnosti upisa djece u prvi razred. Prema tome neće se vršiti sistematski pregledi (niti laboratorijske pretrage krvi i urina) kod školske liječnice dr. Narcise Slugan prema danim vam terminima, niti će se obavljati ispitivanja u osnovnoj školi. Sukladno razvoju aktualne situacije pravovremeno ćemo vas obavijestiti o svim aktivnostima koje će nakon poboljšanja situacije uslijediti.

Zahvaljujemo se na razumijevanju!

 

Pedagoginja škole

Koraljka Bendelja,prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Koraljka Bendelja Dražen Oletić  datum: 6. 4. 2020. 21:17

Obavijest o radu škole

Poštovani roditelji i učenici!

Zbog sprječavanja širenja koronavirusa OŠ Kuršanec  od 27.ožujka 2020. neće raditi izravno sa strankama, osim ako je to nužno potrebno zbog specifičnog djelokruga rada škole.

Za sve neodgodive zahtjeve učenici i roditelji se trebaju prethodno najaviti i to radnim danom u vremenu od 8 do 12 sati ili poslati upit elektroničkom poštom.

e-mail adresa škole: skola@os-kursanec.skole.hr   

e-mail ravnateljice: marija.tepalovic@skole.hr

kontakt mobiteli:

099 410 1884 (tajništvo)

098 355 065 (ravnateljica)

099 604 1437 (računovodstvo)

 

Srdačan pozdrav do ponovnog susreta u školi.

Ostanite doma i čuvajte svoje zdravlje!

 

                                                                                                   Ravnateljica

                                                                                                                                                                                                                                                      Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 27. 3. 2020. 10:32

Digitalna knjižnica

Dragi učenici i učitelji!

Klikom na poveznicu https://sites.google.com/view/knjiznica-oskursanec/po%C4%8Detna-stranica možete pratiti našu virtualnu knjižnicu. Želimo da što ugodnije provedete vrijeme kod kuće uz čitanje dobrih knjiga! 

Vaše knjižničarke Andrea i Jasmina.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 25. 3. 2020. 08:16

Javni poziv "08/2020" - VAŽNA OBAVIJEST!!!

Poštovani,

zbog izvanredne situacije uzrokovane COVID-19 virusom, obavještavamo Vas da se otvaranje ponuda po javnom pozivu "08/2020", koje je predviđeno 27. 03. 2020. godine, ODGAĐA do daljnjega. O novom terminu otvaranja ponuda bit će te naknadno i pravovremeno obavješteni.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Lukavečki  datum: 24. 3. 2020. 11:11

Odluka o obavljanju rada kod kuće za nastavno osoblje OŠ Kuršanec Vijest ima dokument u privitku

Na temelju članka 72. Statuta Osnovne škole Kuršanec i Odluke o izmjeni Odluke o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu te Upute Ministarstva znanosti i obrazovanja (KLASA: 602-01/20-01/00178 URBROJ: 533-01-20-0002) od 19. ožujka 2020. godine ravnateljica Osnovne škole Kuršanec donosi ODLUKU O RAZPOREDU RADA NASTAVNOG OSOBLJA, ZADUŽENJIMA I UTVRĐIVANJU UVJETA ZA RAD KOD KUĆE.

                                                                                        Ravnateljica

                                                                                              Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 20. 3. 2020. 14:08

Obavijest kandidatima natječaja od 4. 03. 2020. i 11. 03. 2020. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani, 

sukladno uputi Ministarstva znanosti i obrazovanja od 19.3.2020., u vremenu dok traje obustava nastave zbog proglašenja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, obvezni smo poništiti natječaje za zapošljavanje. 

Slijedom toga, obavještavamo vas da se poništavaju natječaji od 4. 03. 2020.,KLASA: 112-01/20-01/01, URBROJ: 2109-33-01-20-1, te od 11. 03. 2020., KLASA: 112-08/20-01/01, URBROJ: 2109-33-01-20-1.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Lukavečki  datum: 20. 3. 2020. 10:41

Poveznice za učenje na daljinu - virtualne učionice

Dragi učenici i roditelji,

klikom na određeni razred direktno pristupate u virtualnu učionicu:

5. a  razred 6. a  razred 7. c  razred
5. b  razred 6. b  razred 8. a  razred
5. c  razred 6. c  razred 8. b  razred
5. d  razred 7. a  razred 8. c  razred
5. e  razred 7. b  razred PRO A
PRO B    

Nakon odabira poveznice učionice, odaberite "Koristi aplikaciju na webu" za rad u mrežnom pregledniku:

 

 

Druga mogućnost je ukoliko koristite stolno ili prijenosno računalo te možete odabrati  "Preuzmi aplikaciju u sustavu Windows" i instalirati aplikaciju.

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 17. 3. 2020. 21:02

Nastava na daljinu - kompletan raspored za sve dane

Na poveznicama niže možete na mrežnim stranicama Ministrartstva znanosti i obrazovanja ili Škole za život pronaći kompletne rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu za sve dane, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa. Za razrednu nastavu emitiranje je na HRT3, a za predmetnu nastavu na Sportskoj televiziji.

 

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3601/3601

 

https://skolazazivot.hr/raspored/

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 16. 3. 2020. 18:18

Nastava na daljinu - raspored za ponedjeljak 16.3.2020.

Na poveznici niže možete na mrežnim stranicama Ministrartstva znanosti i obrazovanja pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa za ponedjeljak 16.3.2020. Za razrednu nastavu emitiranje je na HRT3, a za predmetnu nastavu na Sportskoj televiziji.

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored/3597

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 15. 3. 2020. 12:06

Obavijest učenicima i roditeljima o nastavi na daljinu

Informacija roditeljima i učenicima:

S obzirom da se od ponedjeljka 16.ožujka u svim osnovnim i srednjim školama neće održavati nastava u školi, započinje izvođenje nastave na daljinu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu  nastavu za učenike razredne nastave  prema kurikulumima i nastavnim programima  svaki dan u sljedećim terminima pod nazivom Škola na trećem:

1. razred – od 8 do 10 sati

2. razred – od 10 do 12.30 sati

3. razred – od 13 do 16 sati

4. razred – od 16 do 19 sati

Prvi dan emitiranja nastave na daljinu preko HRT 3 je u ponedjeljak 16.ožujka 2020.

Molimo roditelje da  potiču učenike na sudjelovanje u nastavi na ovakav način kako bi se održavao kontinuitet nastavnog procesa.

Prema uputama  Ministarstva znanosti i obrazovanja za učenike predmetne nastave, nastava će se odvijati kroz „ virtualne razrede“. Svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati dnevno.  Sadržaji će uključivati videosnimku  predavanja i dodatne radne materijale, a učenici će ih moći koristiti u svojim „virtualnim razredima“ koji će biti kreirani za svaki razred zasebno.

Svi učenici će dobiti detaljnije informacije o „virtualnim razredima“ od svojih razrednika ili će one biti objavljene na web stranici škole.

Za učenike koji nemaju pristup internetu, postoji dodatna mogućnost praćenja nastave na daljinu putem TV programa. Sportska televizija će svakodnevno emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8 do 14 sati.

Sve detaljnije informacije o nastavi od sljedećeg tjedna, kontinuirano ćemo objavljivati na web stranici.

Ravnateljica

Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 14. 3. 2020. 11:01

Važna obavijest !

Poštovani roditelji i učenici!

S obzirom na novonastale okolnosti  i odluku Vlade o prekidu nastave  u svim školama Republike Hrvatske, izvješćujemo vas da ćemo vas o svemu pravodobno informirati preko web stranice škole.

Molimo vas da redovito posjećujete web stranicu škole i pratite obavijesti.

Važna obavijest!

      PLANIRANI NAJGLAS I PLES ZA UČENIKE NEĆE SE ODRŽATI U PETAK 13.3.2020.

Isto tako odgađa se izlet SKAUTA na Ivanščicu.

 

                                                                                                         Ravnateljica,

 Marija Tepalović 

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 13. 3. 2020. 13:11

Pjevačice i glumci u Novom Selu na Dravi

Već tradicionalno dramska i zbor nastupaju na priredbi u Novom Selu na Dravi povodom Dana žena. Dramska je izvela dva igrokaza: Izbor za miss škole i Đura z Međimurja i publiku nasmijala do suza. Zborašice su otpjevale nekoliko pjesama. Njih su za nastup pripremile učiteljice Marija Šobak Potočnjak i Jasminka Poljanec. Udruga žena Novo Selo na Dravi sve je počastila kolačima i sokom.

Fotografije pogledajte u našoj foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 11. 3. 2020. 13:39

Dan bez smijeha je propao dan

Dan bez smijeha je propao dan, riječi su jednog od najpoznatijih glumaca nijemog filma, redatelja, scenarista i glazbenika Charlie Chaplina. Da je stvarno tako, uvjerili su se i učenici 6.a i b razreda. Prošlog su tjedna na  satovima Hrvatskoga jezika odlučili da neće sjediti na stolicama, za klupama, pisati u bilježnice, već će ležati na podu, na dekama i jastučićima. Sa svojom učiteljicom Jasminkom Poljanec uživali su u pričanju viceva i anegdota iz svakodnevnog života. Shvatili su da je smijeh najbolji lijek za sve jer su se i oni tužni i neraspoloženi od srca nasmijali.

 

„Svi se smiju isto na svim jezicima jer je smijeh univerzalna veza.“
                                            (Yakov Smirnoff)

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 9. 3. 2020. 12:18

Roditeljski sastanak za roditelje djece budućih đaka prvaka u školskoj godini 2020./2021.

Poštovani roditelji budućih đaka prvaka!

Roditeljski sastanak za roditelje djece koja bi trebala u školskoj godini 2020./2021. krenuti u prvi razred, održat će se u ponedjeljak 9.3.2020. u 18,00 sati.  Sastanku će prisustvovati i školska liječnica dr. Narcisa Slugan.  Na sastanku ćete dobiti termine zdravstvenog pregleda te ispitivanja djeteta. Molimo vas da se zbog važnosti obavezno odazovete.

  :: opširnije :: 


objavio: Koraljka Bendelja Dražen Oletić  datum: 5. 3. 2020. 20:31

Europski dan logopedije

6. ožujka svake godine obilježava se Europski dan logopedije. Logopedi diljem Europe na taj dan i u tjednima prije samog dana govore o jednoj od logopedskih tema. Ove je godine tema čitanje i pisanje. Naša je logopedinja u skladu s temom osmislila zid na koji je zalijepila kartice s pogrešnim rečenicama, a učenici moraju pronaći pogreške, ispraviti ih i pokazati logopedinji. Ako je sve točno dobivaju nagradu. Zadatak je svima i više nego zanimljiv te na taj način skraćuju vrijeme dok čekaju autobus što možete vidjeti i na priloženim fotografijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić Ivana Srebačić  datum: 5. 3. 2020. 11:32

Revidirane preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo - koronavirus važno Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici!
 
U nastavku pod opširnije donosimo važne preporuke u svezi mjera zaštite od koronavirusa. Škola će osigurati dostatne količine sapuna i jednokratnih papirnatih ručnika te insistirati na pojačanoj higijeni ruku. Molimo vas da upozorite djecu na mjere zaštite te ako primijetite simptome (povišena temperatura, kašalj, kratki dah) ne šaljete na nastavu već se konzultirate s liječnikom.
 
Zahvaljujemo na razumijevanju.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Koraljka Bendelja Dražen Oletić  datum: 4. 3. 2020. 20:49

NASMIJALI IH DO SUZA

U nedjelju 1. ožujka dramska skupina razveselila je svojom glumom najstarije stanovnike Šandorovca i njihove goste. Sadašnjim glumcima pridružili su se i bivši članovi dramske skupine, trenutno učenici drugog razreda srednje škole. Šaljivim skečom o Đuri z Međimurja i Miškecovim seoskim turizmom sve prisutne nasmijali su do suza. Poslije priredbe nastavljeno je zajedničko druženje.

Kako je to izgledalo, pogledajte u našoj foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasminka Poljanec Dražen Oletić  datum: 2. 3. 2020. 18:28

Fašnik u školi

Fašnik, maškare, karneval, mesopust ili poklade je razdoblje prije korizme. Karnevalske svečanosti obično uključuju maskirane povorke i plesove, a na kraju spaljivanje „princa karnevala“. To je vrijeme kada djeca plešu po kućama, a mame i bake peku krafne. Učenici i učitelji dolaze maskirani u školu. Kakvi su sve likovi šetali našom školom, pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasminka Poljanec Dražen Oletić  datum: 28. 2. 2020. 10:51

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2020.

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, obilježava se zadnje srijede u veljači, a predstavlja program prevencije vršnjačkog nasilja. Ideja je nastala 2007. godine u Kanadi kada je dječak u znak podrške majci oboljeloj od raka dojke, došao u školu obučen u ružičastu majicu zbog čega je doživio izrugivanje i verbalno nasilje. Prijatelji iz njegovog razreda počeli su sljedećih dana dolaziti u školu identično obučeni kako bi mu iskazali potporu. Inicijativom školskih prijatelja je na konstruktivan i inteligentan način riješeno zlostavljanje dječaka. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice borbe protiv vršnjačkog nasilja.

I naša škola pridružila se obilježavanju Dana ružičastih majica, što možete vidjeti na fotografijama u fotogaleriji. Osim nošenja ružičastih majica, učenici su na školski pano imali priliku napisati svoju poruku mira i nenasilja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić Lana Jelinek  datum: 27. 2. 2020. 13:09

Mediji o nama

Likovna grupa naše škole prepoznata na nacionalnoj razini kao primjer dobre prakse koji doprinosi razvoju kreativnosti i vještina u likovnom stvaralaštvu.

Klikom na linkove u nastavku možete pogledati priloge u medijima:

https://www.facebook.com/INmagazinNovaTV/videos/192852728625425/

https://www.facebook.com/353570301752904/videos/2455922151337012/

https://www.jutarnji.hr/life/zivotne-price/skola-koju-svi-izbjegavaju-danas-je-nepresusni-izvor-talenata-pogledajte-radove-mladih-umjetnika-kad-odrastem-bit-cu-van-gogh/9938602/

https://phralipen.hr/2019/02/06/mali-umjetnici-os-kursanec-uljepsali-smo-svoju-skolu-nas/

https://medjimurje.hr/pod-medimurskim-nebom/kultura-i-prosvjeta/os-kursanec-nastavno-gradivo-pretoceno-u-jezik-umjetnosti-39291/

https://medjimurje.hr/pod-medimurskim-nebom/kultura-i-prosvjeta/galerija-izvorne-umjetnosti-u-zlataru-izlozeni-radovi-kursaneckih-umjetnika-39002/

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 24. 2. 2020. 20:08

Plan upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. na području Međimurske županije Vijest ima dokument u privitku

Pod opširnije u prilogu možete pogledati plan upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. na području Međimurske županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 24. 2. 2020. 13:14

„Čitanje je veselje“ - Lorena Medved prva odnijela kući ruksak pun knjiga

U razrednom projektu „Čitanje je veselje“ sudjeluju učenici 3. a razreda naše škole zajedno sa svojim obiteljima s ciljem poticanja obiteljskog čitanja. Voditeljice projekta su školske knjižničarke Andrea Sinković i Jasmina Balog te učiteljica 3. a razreda Zvonka Rakuša.

Projekt je osmišljen po načelu „putovanja“ knjižnične naprtnjače od jednog do drugog učenika. Svakog petka jedan od učenika nosi knjižničnu naprtnjaču doma u svoju obitelj, a u 3. a razredu prva je to učinila Lorena Medved koja ju je ponijela kući 17. siječnja. Svi ostali s nestrpljenjem očekujemo prve dojmove. Knjižnična naprtnjača gostuje u obitelji svakog učenika pet dana, uključujući vikend. Na taj se način želi unutar obitelji osvijestiti važnost čitanja, dobrobit koju ono donosi za obitelj kao zajednicu i za dijete kao mladu osobu čije se čitalačke navike i čitalačka vještina tek formira.

U knjižničnoj naprtnjači se nalazi sedam pomno odabranih knjiga. U naprtnjači 3. a su: Zaboravljeni sin Mire Gavrana, Kokoš kod frizera Nade Zidar-Bogadi, Mali Guj i njegov Zmuj Darka Macana, Gdje je Karlo? / Karlo ide u trgovinu Rotraut Susanne Berner, ali i popularno-znanstvene knjige Divlje životinje i Mali meteorolog te odgojni priručnik Umijeće roditeljske ljubavi Wolfganga Bergmanna. Uz knjige, u naprtnjači se nalazi i bilježnica dojmova u koju će svaki učenik upisati svoje dojmove, osjećaje, zanimljivosti o obiteljskom čitanju.

Svim učenicima 3. a razreda želimo puno dobre zabave i lijepo, ugodno i nezaboravno obiteljsko druženje uz knjigu!

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 17. 1. 2020. 13:29

Oslikavanje nove učionice Likovne kulture

Od početka školske godine nastava Likovne kulture odvija se u novoj učionici. Učenici su na taj način dobili veći prostor za likovno stvaranje. Da učionica bude u skladu s nastavnim predmetom koji se tu sluša, učenici polaznici Likovne grupe i njihova učiteljica Ida Domišljanović odlučili su je oslikati.

Cilj im je novom prostoru dati umjetnički „štih“, odnosno pretvoriti ga u pravu oazu poznatih likovnih djela i umjetnika. 

Fotografije oslikavanja učionice pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 13. 1. 2020. 10:47

Rad našeg učenika Matije Grabara odabran za Zbornik učeničkih radova „Na koljenima djeda i bake“

U organizaciju Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije 5. prosinca 2019. svečano je predstavljen Zbornik učeničkih literarnih i likovnih radova „Na koljenima djeda i bake“. Tema je bila kroz literarni i/ili likovni izričaj prikazati ono što su učenici proživjeli sa svojim bakama i djedovima i ono što osjećaju za njih. Najbolji učenički literarni i likovni radovi uvršteni su u zbornik „ Na koljenima djeda i bake“.

Prema predsjednici prosudbenog povjerenstva za likovne radove dr.sc. Dunji Pivac zbornik nam potvrđuje koliko je važno odrastati u obitelji koja uključuje baku i djeda. Njihove uloge su nezamjenjive i uvelike pomažu oblikovati zdravog i sretnog pojedinca.

Od mnogobrojnih pristiglih radova na natječaj likovni rad našeg učenika Matije Grabara iz 6. a razreda odabran je za Zbornik likovnih i literarnih radova „Na koljenima djeda i bake“. Čestitamo Matiji i njegovoj mentorici učiteljici Idi Domišljanović.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 13. 1. 2020. 10:43

Božićni mjuzikl

"U božićno vrijeme je moguće sve, srušiti zidove i graditi mostove."

Ovim je riječima započeo ovogodišnji božićni mjuzikl. Pjesmom, plesom i glumom učenici su istaknuli važnost praštanja, zajedništva i plemenitosti u božićno vrijeme. Vjerujemo da je božićna čarolija dotaknula danas svako srce koje je postalo mekše i toplije.

"Božić nije vrijeme ni godišnje doba, nego stanje uma. Njegovati mir i dobru volju, obilovati milosrđem, to je pravi duh Božića. " 

Čestit Božić i uspješna 2020. godina svim učenicima, roditeljima i djelatnicima škole.

Čaroliju mjuzikla pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasminka Poljanec Dražen Oletić  datum: 20. 12. 2019. 17:53

Projekt Glazbena škrinjica

I u ovoj školskoj godini učiteljica Marija Šobak Potočnjak provodi projekt Glazbena škrinjica sufinanciran od mjesnih odbora. Nositelj projekta je škola, a u njemu sudjeluju sve udruge s područja dravskog bazena. Učenici i učiteljica pripremaju BOŽIĆNI MJUZIKL koji će izvoditi 20.12.2019. u 16,30 sati u školi, dok će isti mjuzikl izvoditi u crkvi 25.12.2019. u 16 sati. U crkvenoj izvedbi sudjeluju i učenici koji nisu polaznici naše škole. Projektu su se pridružili i učenici dramske i likovne grupe sa svojim učiteljicama. Pozivamo Vas da zajedno s nama uživate u pjesmi, plesu i glumi.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasminka Poljanec Dražen Oletić  datum: 20. 12. 2019. 10:26

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca te je  u našoj školi i ove godine prigodno obilježen. Učenici 6. c razreda sudjelovali su u edukaciji o štetnosti alkohola i drugih ovisnosti u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo, a predavanje je održala naša školska liječnica Narcisa Slugan. Učenici su dobili zadatak da ono što su čuli, prenesu drugim učenicima u školi. Dominik Ignac i Emanuel Ignac izradili su prezentacije i o štetnosti alkohola i pušenja govorili u 6. a razredu. Željka Levačić i Valentina Oršuš napravile su plakat koji su prezentirale u 6. b razredu. Osim toga, spomenuti učenici sudjelovali su i u završetku obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti u OŠ Ivanovec gdje su proučili učeničke stripove s temom „Ja odlučujem kako se obraniti od…“. Sudjelovali su i u radionici o samoobrani.

Razrednici su u svojim razredima održali predavanja i radionice o ovisnostima, a socijalna pedagoginja radionice je održala u sedmim razredima. Učenici su izrađivali plakate koje smo izložili na školskom panou.

Fotografije možete pogledati u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić Lana Jelinek  datum: 16. 12. 2019. 13:12

Terenska nastava Vukovar

Obavijest učenicima i roditeljima 8. razreda.

Terenska nastava iz povijesti na temu Domovinski rat - bitka za Vukovar realizirat će se kao što je i najavljeno u dane 5. i 6.12.2019. pod organizacijom MZOŠ i Memorijalnog centra za Domovinski rat Vukovar.

Polazak je u jutarnjm satima 5.12.2019. četvrtak u 4,15 sati u Romskom naselju i 4,20 kod Društvenog doma u Kuršancu. Terenska nastava je obvezna i besplatna za sve učenike. Povrtatak je u petak 6.12.2019. oko 20 sati.

 

Voditelj

Toni Marušić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Toni Marušić Dražen Oletić  datum: 4. 12. 2019. 14:08

VAŽNA OBAVIJEST!

Dragi učenici i roditelji!
 
S radošću vas obavještavam da u utorak 3.prosinca nastavljamo s redovitom nastavom. Učenici A smjene dolaze na nastavu u jutarnju smjenu, a učenici B smjene u popodnevnu.
Autobus vozi po redovnom voznom redu.
 
Hvala vam svima što ste imali razumijevanja za učitelje u borbi za poboljšanje njihovog materijalnog i društvenog statusa.
 
 
Ravnateljica škole
 
Marija Tepalović
 
  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 2. 12. 2019. 20:20

Obavijest učenicima i roditeljima

Opći štrajk zaposlenika u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj se nastavlja i u ponedjeljak 2.12. 2019. Gotovo svi učitelji naše škole su u štrajku pa ni u ponedjeljak neće biti redovite nastave za većinu učenika.

Nastava će se održati samo za učenike 3.e razreda, i to u jutarnjoj smjeni. Molim učenike 3.e razreda da dođu na nastavu.

 

Ravnateljica škole

Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 29. 11. 2019. 13:10

Obavijest učenicima i roditeljima

Opći štrajk zaposlenika u školama se nastavlja i u petak 29.11.2019. tako da neće biti redovite nastave ni u petak.

Učenici trećih razreda idu na obuku neplivača po uobičajenom rasporedu i redu vožnje autobusa.

 

Ravnateljica škole

Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 28. 11. 2019. 16:17

Obavijest učenicima i roditeljima

Štrajk učitelja se nastavlja pa neće biti redovite nastave u četvrtak 28.11.2019.

 

Ravnateljica škole

Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 27. 11. 2019. 11:50

Obavijest učenicima i roditeljima

Štrajk učitelja se nastavlja pa neće biti redovite nastave u srijedu 27.11.2019.

 

Ravnateljica škole

Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 26. 11. 2019. 12:46

Obavijest o štrajku

Štrajk učitelja se nastavlja pa neće biti redovite nastave ni u utorak 26.11.2019.

 

Ravnateljica škole

Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 25. 11. 2019. 18:40

Obavijest učenicima i roditeljima

Generalni štrajk zaposlenika u osnovnim i srednjim školama se nastavlja i u ponedjeljak 25.11.2019. pa ni toga dana nema redovite nastave.

Molimo da i nadalje pratite obavijesti na našim web stranicama na kojima ćemo redovito objavljivati informacije vezane za održavanje nastave.

Hvala na razumijevanju!

Ravnateljica škole

Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 22. 11. 2019. 19:19

Obavijest učenicima i roditeljima

Generalni štrajk u školama RH se nastavlja pa neće biti redovite nastave ni u petak 22.11. 2019..

Iako su učitelji u štrajku, obuka neplivača za učenike trećih razreda će se ipak održati. Autobus će voziti učenike na plivanje na isti način kao i prošli petak.

 

Ravnateljica škole

Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 21. 11. 2019. 14:36

Obavijest učenicima i roditeljima

Generalni štrajk zaposlenika u svim školama Republike Hrvatske se i dalje nastavlja pa neće biti redovite nastave ni u četvrtak 21.11.2019.

Svi učitelji naše škole su u štrajku.

Hvala na razumijevanju!

 

Ravnateljica škole

Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 20. 11. 2019. 12:06

Obavijest učenicima i roditeljima

Školski sindikati su najavili nastavak frontalnog štrajka u svim osnovnim i srednjim školama  Republike Hrvatske pa za većinu učenika naše škole ni u srijedu 20.11.2019. neće biti redovite nastave.

Nastavu će ipak imati učenici 1.b, 2.c, 3.a i 3.c  u jutarnjoj smjeni. Autobus vozi po voznom redu jutarnje smjene.

Molim učenike navedenih razreda da u srijedu dođu na nastavu.

 

Ravnateljica škole

Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 19. 11. 2019. 22:21

Obavijest učenicima i roditeljima

U utorak 19. 11.2019. u štrajku su sve škole u Republici Hrvatskoj pa nema redovite nastave.

Nastavu će u našoj školi imati samo učenici 3c razreda.

Ravnateljica škole

Marija Tepalović

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 18. 11. 2019. 15:57

Projekt - Obnovimo namještaj naše škole

Učenici i učiteljica Tehničke kulture Renata Martinec u veljači ove godine pokrenuli su projekt za više razrede Osnovne škole Kuršanec pod nazivom ‘Obnovimo namještaj naše škole.’

Tijekom provođenja projekta, u koji se uključilo 30 učenika šestih razreda, uloženo je više od 50 sati rada, kako u sklopu nastave, tako i tijekom ljetnih praznika. Učenici su radom na projektu ponovili gradivo šestog razreda i već “zagrebli” ono koje ih čeka u sedmom. 

Samostalni projekt, koji je u većinskom dijelu financirao osnivač škole Grad Čakovec i OŠ Kuršanec, činile su tehničke aktivnosti koje su se provodile u svrhu uređenja škole, profesionalne orijentacije učenika te lakšeg odabira zanimanja.

Naoružani kreativnim idejama, uz pomoć svoje mentorice, odabrali su zadatak obnove školskih stolica koje su na restauraciju čekale 15-ak godina, a u kojima su nastavu slušale generacije njihovih roditelja pa i sama voditeljica projekta, učiteljica Martinec.

Pred učenicima viših razreda, učiteljima i ravnateljicom OŠ Kuršanec Marijom Tepalović, uspješne rezultate prezentirali su nositelji projekta - učenici Lana Janković, Antonija Foder, Josipa Foder, Marko Tomašić, Marijana Ignac, Rebeca Bertovich, Sara Đorđević, Sebestijan Panić, Lana Kalanjoš, Magdalena Oršuš, Nikola Ignac i Marijana Oršuš.

Odabrali su vedar i šaren dizajn školskih stolica namijenjenih prvim razredima OŠ Kuršanec .

Kako im je bilo, pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 18. 11. 2019. 11:22

Obavijest učenicima i roditeljima

Školski sindikati su za utorak 12. 11.2019. najavili štrajk  u svim školama Međimurske županije. Većina učitelja naše škole su u utorak u štrajku pa se uglavnom neće održavati redovita nastava.

Nastavu će imati jedino učenici 3.c razreda.  

Molim učenike navedenog razreda da dođu na nastavu u jutarnju smjenu, jer će i školski autobus u utorak 12.11.2019. voziti samo po redu vožnje za jutarnju smjenu.

 

Ravnateljica škole

Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 11. 11. 2019. 15:36

Obavijest učenicima i roditeljima

Školski sindikati su najavili štrajk u svim školama RH u srijedu 6. 11.2019.  Većina učitelja naše škole su u srijedu u štrajku pa se uglavnom neće održavati redovita nastava.

Nastavu će imati jedino učenici 1.b, 2.c i 3.a razreda.  

Molim učenike navedenih razreda da dođu na nastavu u jutarnju smjenu, jer će i školski autobus u srijedu 6. studenog  voziti  samo po redu vožnje za jutarnju smjenu.

 

Ravnateljica škole

         Marija Tepalović 

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 5. 11. 2019. 15:35

Sigurnost djece na internetu Vijest ima dokument u privitku

U okviru akcije Grad Čakovec-prijatelj djece u našoj je školi 28.10.2019. održano predavanje o sigurnosti djece na internetu  za  roditelje i učenike koji su željeli saznati nešto više o korištenju interneta na siguran način.

Predavanje je održao Dejan Drabić,mag.inf., član Koordinacijskog odbora akcije Grad Čakovec-prijatelj djece, a kao gost predavač  roditeljima i učenicima se obratio i gosp. Branko Jakupak, policijski službenik za prevenciju u Policijskoj upravi Međimurskoj.

Roditeljima i učenicima je kroz vrlo zanimljivo stručno predavanje ukazano na mnogobrojne prednosti   korištenja interneta u vremenu u kojem živimo, ali je posebno naglašena i opasnost kojoj djeca mogu biti izložena, osobito u komunikaciji s nepoznatim osobama putem interneta. Predavači su, svaki na svoj način, roditeljima ukazali na potrebu zaštite njihove djece u virtualnom svijetu te su im prezentirane i mogućnosti na koji način to kao roditelji mogu učiniti. Ovom hvalevrijednom predavanju odazvalo se  tridesetak učenika i roditelja.

Prezentaciju s predavanja možete pogledati pod opširnije, a fotografije u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Tepalović Dražen Oletić  datum: 4. 11. 2019. 13:59

Lanin strip među 5 najboljih

Svečanom dodjelom nagrada 12. listopada 2019. godine, osnovnoškolcima koji su se pokazali najuspješnijima u crtanju stripa na temu Legende o Veroniki Desinićkoj zaokružen je likovni natječaj Dvora Veliki Tabor koji je raspisan u ožujku ove godine.

Od 52 pristigla dječja rada iz 9 hrvatskih osnovnih škola stručno povjerenstvo, sastavljeno od pet osoba koje u Muzejima Hrvatskog zagorja – Dvoru Veliki Tabor rade s djecom, izabralo je 5 stripova istaknutih po kriterijima originalnosti i autentičnosti dječjeg rada.

Među izabranim (nagrađenim) radovima našao se i strip naše učenice Lane Janković iz 7. a razreda, dok je strip Filipa Bezeka iz istog razreda pohvaljen. Bravo za Lanu i Filipa i njihovu mentoricu učiteljicu Idu Domišljanović!

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 4. 11. 2019. 13:25

I ove godine s bakama i djedovima

Nemojte ostarjeti, koliko god živjeli. Uvijek se ponašajte kao znatiželjno dijete pred velikom misterijom zvanom– život. 
(Albert Einstein)
 

I ove godine učenici naše škole održali su priredbu u Domu za  starije i nemoćne u Čakovcu. Zboraši, glumci, plesači i recitatori svojom su pjesmom i pričom uljepšali dan svima u domu. Poželjeli su im mnogo smijeha, zdravlja, novih prilika i dobrih prijatelja.

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasminka Poljanec Dražen Oletić  datum: 29. 10. 2019. 16:07

Projekt - Medeni mjesec

Učenici 1. a razreda zajedno s učenicima od 1. do 8. razreda III. OŠ Čakovec, Dječjim vijećnicima III. OŠ Čakovec,, DF Smješko III. OŠ Čakovec,članovim UZ  „Čmelice“ III. OŠ Čakovec,  sudjeluju u projektu Medeni mjesec- Honney  moon .  U sklopu projekta u četvrtak, 24.10.2019. posjetili su OPG Stričak u Ivanovcu. Učenici su sudjelovali u izgradnji hotela za pčele samice i  bojanju košnica. Uz nezaobilaznu igru isprobali su domaće medenjake, razne vrste meda, domaći kruh, pekmez i sok od jabuke.

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić Jelena Gornik  datum: 29. 10. 2019. 15:46

I naša škola sudjelovala u građanskoj inicijativi „Zasadi drvo, ne budi panj“

U petak 25. listopada učenici naše škole, polaznici cvjećarske i voćarske grupe zajedno sa svojim voditeljima vjeroučiteljicom Sandrom Katić i vjeroučiteljem Martinom Meštrićem, pridružili su se građanskoj inicijativi sadnje stabala zasadivši nekoliko mladih stabala oko naše škole.

Trodnevna nacionalna akcija trajala je od 25. do 27. listopada pod motom »Zasadi drvo, ne budi panj« pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i tako doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena. Cilj je da građani, udruge, tvrtke, ustanove samostalno ili u suradnji s lokalnim jedinicama samouprave u ta tri dana diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Kako je to izgledalo kod nas možete pogledati u foto-galeriji.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 29. 10. 2019. 10:50

Obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Kao i svake godine i ovog smo listopada u našoj školi obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Dan kruha obilježili smo kratkim prigodnim programom u holu škole u petak 18. listopada i to učenici nižih razreda za vrijeme velikog odmora u popodnevnoj smjeni.

Za tu prigodu  vjeroučiteljica Sandra Katić i učiteljica Zvonka Rakuša pripremile su stol s kojeg se širio miris kruha, peciva, kolača i plodova zemlje, a učiteljica Marija Šobak Potočnjak pobrinula za glazbeni dio programa.

Na Dan kruha posjetio nas je i naš župnik, velečasni Ivan Munđar, koji je pozdravio sve prisutne te je molitvom zazvao Božji blagoslov na sve donesene darove.

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 28. 10. 2019. 11:21

Obavijest učenicima i roditeljima

Školski sindikati su za ponedjeljak 28. listopada najavili štrajk u svim školama Međimurske županije. Toga dana će većina učitelja  naše škole biti u štrajku pa se uglavnom neće održavati redovita nastava.

Nastavu će imati samo učenici 1.b, 2.c i 3.d razreda, jer njihovi učitelji neće u ponedjeljak sudjelovati u štrajku. Pozivaju se učenici navedenih razreda da dođu u školu po redovitom redu vožnje školskog autobusa za jutarnju smjenu.

Za sve ostale učenike neće biti redovite nastave.

 

VAŽNA INFORMACIJA

Najavljeno predavanje za roditelje o sigurnosti djece na internetu ipak će se održati u ponedjeljak 28. listopada s početkom u 17:00 sati.

Pozivaju se roditelji (i učenici) da dođu na ovo iznimno korisno predavanje.

 

Ravnateljica škole

Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 25. 10. 2019. 16:23

Obavijest učenicima

U utorak 22.10.2019. nastavljamo s redovitom nastavom.

 

Ravnateljica škole

Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 21. 10. 2019. 15:14

Obavijest roditeljima i učenicima

Poštovani roditelji i učenici!

S obzirom da su školski sindikati za ponedjeljak 21.10.2019. najavili štrajk učitelja i ostalih zaposlenika u svim školama Republike Hrvatske, izvješćujem vas da se toga dana neće održati redovita nastava u našoj školi. Za učenike koji žele doći u školu organizirat će se odgovarajuće aktivnosti u jutarnjoj smjeni.

Autobus će voziti po redu vožnje za jutarnju smjenu.

Isto tako u ponedjeljak se zbog štrajka neće održati ni  predavanje za roditelje o sigurnosti djece na internetu. Najavljeni termin  predavanja se odgađa za tjedan dana. Dakle, predavanje o sigurnosti djece na internetu  će se održati u  ponedjeljak 28.10.2019. u 17:00.

Hvala vam na razumijevanju.

 

 Ravnateljica škole

 Marija Tepalović

                                                                                                                                                                                                                      

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 18. 10. 2019. 15:44

U 7. a obilježen Svjetski dan kravate

Danas, 18. listopada učenici i učenice 7. a razreda zajedno sa svojom razrednicom Marijom Šobak Potočnjak obilježili su Svjetski dan kravate tako što su u školu došli s kravatama oko vrata. Učenici 7. a razreda s veseljem su iz ormara izvukli kravate svojih tata, djedova, stričeva ili ujaka te će ih veselo nositi cijeli dan.

Svjetski dan kravate obilježava se od 18.  listopada 2008. godine. Kravata je jedinstveni i danas, globalno gledano, neizostavni modni dodatak. Obilježavanjem Dana kravate želi se naglasiti i osvijestiti da je ona autentični i izvorni hrvatski doprinos globalnoj kulturi odijevanja, ali i općoj kulturi. Ona je simbol dostojanstva, svečanosti i otmjenosti.

Fotografiju kako je to danas izgledalo u 7. a pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 18. 10. 2019. 13:36

Mjesec hrvatske knjige 2019.

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi, a moto je U ritmu čitanja! 

Mjesec hrvatske knjige kao i svake godine obilježit ćemo i mi u našoj školi i knjižnici.


Program MHK u našoj školi:

1. Đaci prvaci u školskoj knjižnici – posjet učenika 1. razreda šk. knjižnici

2. Upoznaj svoju knjižnicu – posjet učenika 5. r. šk. knjižnici (nastavni sat u knjižnici)

3. Glazbena pričaonica - priča Peća i vuk, 3. r. (korelacija: HJ-ŠK. KNJIŽ.-GK)

4. Pssst… Priča! – čitanje i slušanje priča te audio zapisa (1.-4.r.)

5. Orkestar priča priču – predstavljanje glazbene slikovnice Četiri godišnja doba, 5. r.; (korelacija: HJ-ŠK. KNJIŽ.-GK-LK)

6. Glazba stanuje u knjigama – izložba bajki i priča, ulomaka iz knjiga vezanih uz glazbu, preporuke za čitanje (mjesto izložbe: školska knjižnica)


I za kraj, „kad sljedeći put uđete u najbližu vam knjižnicu i čitaonicu nadam se da će posljednje što ćete tamo čuti biti tišina. Jer knjige šušte i zvuče, pjevaju, sviraju i dišu, one su srce čijim se ritmom naš svijet mjeri i širi, dio velike glazbe koja život znači.“

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 15. 10. 2019. 11:21

Josipa među najboljima na natječaju "Mala ilirska škola Ivan Krizmanić"

Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i ove godine, treći puta zaredom, organizirala je "Malu ilirsku škola Ivan Krizmanić'', čija je završnica održana u petak 11. listopada.

Ovogodišnja tema likovno-literarnog natječaja Male ilirske škole „Ivan Krizmanić“ bila je Ze(n)leni gaj, a zadana forma haiga, koja objedinjuje sliku i haiku poeziju. Na natječaj je ukupno pristiglo 119 radova iz 19 škole iz cijele Hrvatske. Ukupno su dodijeljene 24 nagrade. Nagrađeni radovi (i još neki) našli su se i u prigodnom zborniku, uz popis svih učenika, koji su se javili na natječaj. U stručnom sudu bili su predsjednica Dubravka Težak, te Ivančica Tomorad, Anita Klemar, Ljiljana Cvetko te Ana Kaić Lacković.

Među nagrađenima je i naša Josipa Foder iz 7. a razreda osvojivši 3. mjesto u kategoriji 5. i 6. razreda za stvaralački likovni izraz. Čestitamo Josipi i njezino mentorici Idi Domišljanović.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 14. 10. 2019. 12:49

Obavijest učenicima i roditeljima

Od ponedjeljka 14.10.2019. se u našoj školi održava  nastava po redovnom rasporedu. Pozivaju se svi učenici da po uobičajenom rasporedu rada i redu vožnje školskog autobusa dođu na nastavu.

„B“ smjena ima nastavu ujutro, a  „A“ smjena poslije podne.

 

Ravnateljica škole

Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 11. 10. 2019. 18:52

Obavijest o štrajku

Poštovani roditelji i učenici!

Učitelji i ostali zaposlenici OŠ Kuršanec su u štrajku i u petak 11.10.2019. te se toga dana neće održati redovita nastava.

Za učenike koji žele doći u školu, organizirat će se različite aktivnosti. Autobus vozi po voznom redu jutarnje smjene.

Ravnateljica škole

Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 10. 10. 2019. 23:35

Obavijest učenicima i njihovim roditeljima

Učitelji OŠ Kuršanec su od četvrtka 10.10.2019. u štrajku. Učenici imaju pravo doći u školu, unatoč najavljenom štrajku učitelja.  Za sve učenike koji planiraju doći, organizirat će se odgovarajuće aktivnosti. Aktivnosti se provode samo u jutarnjoj smjeni pa će i školski autobus voziti po voznom redu jutarnje smjene.

S obzirom da štrajk organiziraju i njime rukovode školski sindikati preko štrajkačkih odbora u školi,  o svim informacijama vezanim uz nastavak i trajanje štrajka bit ćete pravovremeno obaviješteni. Prema trenutno raspoloživim informacijama, štrajk započinje u četvrtak 10.10.2019. i trajat će do ispunjenja zahtjeva.

Za sve informacije i upite vezane za održavanje štrajka možete se direktno obratiti ravnateljici škole na br.tel. 389 099 ili na e-mail : os-kursanec@ck.t-com.hr

 

 Ravnateljica škole

Marija Tepalović

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 9. 10. 2019. 17:57

Predavanje o sigurnosti djece na internetu Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji!

U okviru akcije Grad Čakovec-prijatelj djece, u 2019. se godini planira održati predavanje o sigurnosti djece na internetu.

Predavanje je namijenjeno roditeljima učenika osnovnih škola, a održat će ga član Koordinacijskog odbora akcije Grad Čakovec – prijatelj djece, Dejan Drabić, mag.inf.

Predavanje je za roditelje besplatno, a održalo bi se radnim danom u 17 sati u školskom prostoru.

Svi zainteresirani roditelji pozivaju se na radionicu te se mole da svoj interes iskažu razredniku svog djeteta, najkasnije do četvrtka, 03. listopada.

Više informacija potražite u prilogu pod opširnije.

Hvala!

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 25. 9. 2019. 16:39

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVNE GODINE 2019./2020.

POŠTOVANI UČENICI I RODITELJI!

U PONEDJELJAK 9.9.2019.GODINE ZAPOČINJE NASTAVA U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI.

PRVI DAN NASTAVE SVI UČENICI A SMJENE (OSIM 1.A) DOLAZE NA NASTAVU U JUTARNJU SMJENU, A UČENICI B SMJENE (OSIM 1.B, 1.C, 1.D) U POPODNEVNU. POPIS UČENIKA PO RAZREDIMA JE NA VRATIMA ŠKOLE.

UČENICI PRVAŠIĆI PRVI DAN NASTAVE DOLAZE SA SVOJIM RODITELJIMA U 16:30.

A SMJENA: 1.A, 2.A, 3.A, 4.C, 5.A, 5.B, 5.C, 5.D, 5.E, 6.A, 6.B, 6.C, 7.A, 7.B, 7.C, 8.A, 8.B, 8.C, PRO A

B SMJENA: 1.B, 1.C, 1.D, 2.B, 2.C, 3.B, 3.C, 3.D, 3.E, 4.A, 4.B, 4.D, 4.E, PRO B, PRO C

NASTAVA U JUTARNJOJ SMJENI U PONEDJELJAK POČINJE U 8:05, A U POPODNEVNOJ SMJENI U 13:15.

AUTOBUS OD PONEDJELJKA VOZI PO NOVOM VOZNOM REDU KOJI JE U NASTAVKU.

SRETNU I USPJEŠNU ŠKOLSKU GODINU ŽELE VAM  ZAPOSLENICI OŠ KURŠANEC

Pod opširnije pogledajte vozni red autobusa.

NAPOMENA: Prvi dan nastave u popodnevnoj smjeni prvi autobus kreće u 12:30 iz Gornjeg Kuršanca i Luga, a drugi u 12:50 iz Luga.

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 6. 9. 2019. 08:34

OBAVIJEST RODITELJIMA - UDŽBENICI ZA ŠKOLSKU GODINU 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Učenici će i ove godine dobiti besplatno obvezne udžbenike za sljedeću školsku godinu. Udžbenici će se moći preuzeti na početku školske godine s obzirom da pojedine komplete treba dopuniti pojedinim udžbenicima koji nedostaju. Obavijest o datumu i vremenu preuzimanja udžbenika bit će na vrijeme dostupna.

Radne bilježnice, odnosno druge obrazovne materijale roditelji nabavljaju samostalno.

Popisi potrebnih radnih bilježnica za svaki razred, kao i prethodnih godina, mogu se pogledati i ispisati  iz priloženog popisa udžbenika koji se koriste u OŠ Kuršanec: Katalog udžbenika u OŠ Kuršanec u 2019_20.

S obzirom na nove kurikulume i nove udžbenike koji će se koristiti u 1. i 5. razredu te iz predmeta kemija, fizika i biologija u 7. razredu, radne bilježnice odnosno drugi obrazovni materijali mogu se pogledati i ispisati iz priloženih popisa: Drugi obrazovni materijali za osnovnu školu Kuršanec - predmetna nastava i Drugi obrazovni materijali za osnovnu školu Kuršanec - razredna nastava

Osim toga, svaki učenik će dobiti popis radnih bilježnica koje mora samostalno nabaviti.

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 10. 7. 2019. 12:38

Ines osvojila drugo mjesto na natječaju „Cvjetići sv. Antuna“

Povodom  20. Obljetnice Župe sv. Antuna Padovanskoga (Čakovec – Jug), a vezano uz nadolazeći blagdan Antunova u spomenutoj župi raspisan je duhovni natječaj "Cvjetići sv. Antuna" za djecu predškolske dobi i osnovnoškolce u literarnom i likovnom izričaju.

 Prosudbeno povjerenstvo koje čine Tomislav Božiček, župnik  i članovi Nataša Kralj, Martina Horvat, Vlatka Železnjak, Helga Novak, Renata Treska, Gabrijela Maltar i  Blaženka Hunjadi Bašek  izrazito su zadovoljni odazivom djece na koji se javilo 130 kandidata. Kriterij odabira radova bila je dječja kreativnost, originalnost izbora teme i dječja neposrednost. Na natječaj se javila i naša škola.  Učenica 6. b razreda naše škole, Ines Oršuš, na natječaju je osvojila drugo mjesto sa svojim likovnim radom „Sveti Antun“.

Svečana dodjela nagrada, priznanja i pohvalnica održat će se na blagdan Antunova u četvrtak, 13. lipnja 2019. godine u crkvu sv. Antuna Padovanskog  Čakovec Jug u 17.00 sati.

Čestitamo Ines i njezinoj mentorici Idi Domišljanović.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 11. 6. 2019. 11:06

Srđanov likovni rad osvojio 3. mjesto na natječaju kojeg je raspisala Državna uprava za zaštitu i spašavanje

S ciljem podizanja svijesti o postojanju prijetnji od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa, Ravnateljstvo civilne zaštite raspisalo je natječaj za likovne, literarne i foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim potrebama za školsku godinu 2018./2019., na temu „Katastrofe i snage sustava civilne zaštite“. Posebna priznanja 6. lipnja 2019. godine najboljima su dodijelili župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije te Ladislav Söke iz Službe civilne zaštite Čakovec.

Na ovogodišnjem natječaju Državne uprave za zaštitu i spašavanje sudjelovali su učenici iz 19 međimurskih škola, 15 vrtića te 2 srednje škole, a među njima i naša škola. Među 487 pristiglih radova nagrađen je 21 rad djece i mladih Međimurske županije dok je dvoje učenika osvojilo nagradu i na državnoj razini. Naš učenik Srđan Ignac iz 6.c razreda sa svojim likovnim radom osvojio je 3. mjesto na natječaju i to na državnoj razini.

Čestitamo Srđanu i njegovoj mentorici Idi Domišljanović. Bravo!

Fotografije sa svečane dodjela priznanja i nagrada pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 11. 6. 2019. 10:41

"Blabla" program poticanja čitanja iz užitka

I ove godine kroz ljetne školske praznike Knjižnica „Nikola Zrinski“ Čakovec provodit će program poticanja čitanja iz užitka "Blabla" koji je namijenjen učenicima nižih razreda osnovnih škola grada Čakovca.

Zainteresirani učenici dodatne obavijesti i materijale mogu potražiti na sljedećoj poveznici http://www.kcc.hr/vijesti/program-poticanja-citanja-s-uzitkom-blabla/

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 6. 6. 2019. 10:34

Dan škole

Ovogodišnji Dan škole održan je u utorak 28. svibnja. Toga dana zadrugarke i zadrugari su pripremili prodajni sajam proizvoda kojima su predstavljali našu školu na ovogodišnjoj Županijskoj smotri učeničkih zadruga. U 17 sati održana je priredba na kojoj su učenici pokazali samo dio onoga što su naučili tijekom godine. Ravnateljica je podijelila priznanja učenicima i učiteljima koji su postigli najbolje rezultate na županijskim natjecanjima u ovoj školskoj godini.

Ponosimo se našim učenicima i učiteljima !!!

 

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasminka Poljanec Dražen Oletić  datum: 31. 5. 2019. 10:37

Najbolji na natjecanjima iz znanja

Marko Tomašić, učenik 6.a razreda, u ovoj je nastavnoj godini sudjelovao na natjecanjima iz različitih područja. Na županijskom natjecanju iz Matematike bio je 8. (mentorica Suzana Glavina), na županijskom natjecanju iz Tehničke kulture 3. (mentorica Renata Martinec), dok je najbolji rezultat postigao iz Informatike (mentor Dražen Oletić) i zauzeo 2. mjesto u županiji u kategoriji Digitalne kompetencije.

Čestitke Marku na postignutom uspjehu.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasminka Poljanec  datum: 31. 5. 2019. 10:21

Učenici 5.a, 5.b i 6.a uživali u začaranoj šumi

U ponedjeljak 27. svibnja učenici 5.a, 5.b i 6.a razreda sa svojim su razrednicama (Jasminkom Poljanec, Idom Domišljanović i Marijom Šobak Potočnjak) te logopedinjom Ivanom Srebačić posjetili  Udrugu za promicanje narodnih običaja, očuvanje starina, priča i legendi „Coprnjaki i coprnice“. Udruga svoje sjedište ima u Sekirišću pokraj Svetog Križa Začretja. Djeca su uživala u kulturnoj baštini zagorskog kraja, starim običajima i dobrom provodu. Jeli su autohtone kolače, domaći suhi sir, kušali coprnjastu juhu i čarobni napitak. Vozili su se u kočijama, šetali začaranom šumom, gađali lukom i strijelom, jahali na metli i natjecali se u brojnim igrama. Ni kiša koja je padala cijeli dan, nije im upropastila izlet.

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasminka Poljanec Dražen Oletić  datum: 31. 5. 2019. 09:45

Treći ljetni kamp tehničke kulture

Sve informacije o održavanju trećeg ljetnog kampa tehničke kulture možete saznati na poveznici:

https://www.cakovec.hr/web/treci-ljetni-kamp-tehnicke-kulture/#

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Oletić  datum: 30. 5. 2019. 12:37

Heleni druga nagrada na likovnom natječaju "Hrašćinski kraljuš"

U organizaciji Društva Naša djeca iz Hrašćine objavljen je 4. likovni natječaj pod nazivom „Hrašćinski kraljuš“. Motiv ovogodišnjeg natječaja bio je zaboravljene igre zavičaja. U likovnom natječaju sudjelovala je i naša škola. Povjerenstvo u sastavu Dragutin Zozoli, Ljerka Čukelj i Blaženka Kocman  odabralo je radove koji su nagrađeni i pohvaljeni pa je tako od ukupno 60 pristiglih radova iz 12 osnovnih škola u svakoj od tri kategorije povjerenstvo nagradilo tri rada, a po pet radova iz svake kategorije je pohvaljeno.

U kategoriji radova od 5. do 8. razreda likovni rad naše učenice Helene Horvat iz 7. a osvojio je drugo mjesto. Radovi su izloženi u Domu kulture u Trgovišću u sklopu Dana općine Hrašćina.

Čestitamo nagrađenoj Heleni i njezinoj mentorici učiteljici Idi Domišljanović.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 30. 5. 2019. 09:38

Stigli rezultati s Klokana - nagrađeni Marko i Nikola

Hrvatsko matematičko društvo svake godine za osnovnoškolce i srednjoškolce organizira natjecanje "Matematički klokan" koje mnogi znaju pod nazivom "Klokan bez granica". Motto igre - natjecanja je: bez selekcije, eliminacije i finala. Radi se o međunarodnom natjecanju koje se isti dan u isto vrijeme održava u mnogim državama diljem svijeta, a čiji je cilj popularizacija matematike i širenje osnovne matematičke kulture.

Već nekoliko godina unatrag Klokan se provodi i u našoj školi, a učenici se vrlo rado uključuju u ovo natjecanje. Ove je godine natjecanje održano 21. ožujka, a na njemu je sudjelovalo 23 učenika iz naše škole. Organizatorice popularnog Klokana u našoj školi bile su učiteljica matematike Suzana Glavina i Ivana Hranilović.

Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju, a posebno našim sjajnim matematičarima Marku Tomašiću iz 6. a razreda i Nikoli Grabaru iz 3. c razreda koji su, zanimljivo, isto kao i prošle godine, ušli u 10% najbolje plasiranih u Hrvatskoj.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 20. 5. 2019. 11:40

Predstava Reciklirana priča poučila i nasmijala naše učenike

U petak, 10. svibnja, našu su školu posjetili glumci Martina Čvek i Tomislav Svetić iz kazališta Svarog. Izveli su predstavu pod nazivom Reciklirana priča. Učenici od 1. do 4. razreda imali su priliku besplatno pogledati ovu edukativnu, humorističnu i interaktivnu predstavu.  

Reciklirana priča je ekološka priča koja govori o zbrinjavanju i recikliranju stakla s elementima znanstvene fantastike. Predstava je nastala pod pokroviteljstvom tvrtke Vetropack straža, tvornice stakla iz Huma na Sutli. Cilj predstave bio je educirati djecu da od rane dobi razvrstavaju otpad.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 17. 5. 2019. 10:21

Majčin dan u Totovcu

“Bog nije mogao biti svugdje pa je zato stvorio majke.”

Udruga Totovčice organizator je priredbe povodom Majčinog dana održane ovu subotu,11. svibnja, u Totovcu. U programu su sudjelovali i učenici naše škole.

Mali zbor se predstavio pjesmama "Hvala mama" i "Maestro muzika". Učenici naše škole zajedno s učenicima škole iz Strahoninca izveli su igrokaz „Zvonce traži sreću“ te  svoje plesno umijeće pokazali u plesnoj točki  „Mamine cipele“. Učenice 6. a razreda naše škole iz Totovca priključile su se i tek osnovanoj vokalnoj skupini Totovčice, a Lana Janković i Petra Mihalic pjevale su i solo točke. Program je pripremala učiteljica Marija Šobak Potočnjak. Na kraju je bilo druženje uz kolače i kavu koje su pripremile članice udruge.  

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 14. 5. 2019. 11:07

Nagrađena Ana Marija na natjecanju „Europa u školi“

Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska proveli su 25. godinu zaredom natjecanje „Europa u školi“ na razine Republike Hrvatske. Cilj da mladi što bolje upoznaju Europu te zauzmu pozitivne stavove o zajednici država kojoj je Hrvatska pristupila 2013. godine. Naziv ovogodišnjeg natjecanja bio je „YOUrope: Radi se o tebi, 2019. godina Europskih izbora“, a mladi su se natjecali u glazbenom, likovnom i literarnom izričaju.

U dobnoj kategoriji od 5. do 8. razreda osnovne škole, na temu „Pametni europski izumitelji“ nagrađena je Ana Marija Bogdan, učenica 5. a razreda naše škole. Povodom proslave Dana Europe za nagrađene učenike i mentore priređena je svečanost uručenja nagrada natjecanja „Europa u školi“ u četvrtak 9. svibnja u Europskom domu u Zagrebu. Čestitamo Ana Mariji i njezinoj mentorici učiteljici Idi Domišljanović!

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 9. 5. 2019. 12:13

Božica nagrađena Modnim Oskarom

Kako bi osnovnoškolcima olakšali donošenje važne odluke o upisu u srednju školu, Gospodarska škola Čakovec i ove je godine 7. svibnja organizirala Dan otvorenih vrata za sve zainteresirane učenike osnovnih škola Međimurja. Tijekom dana otvorenih vrata škole provodile su se razne radionice u području poljoprivrede, prometa, tekstila i kože te osobnih usluga. Na danima otvorenih vrata Gospodarske škole bili su i zainteresirani učenici 8. razreda naše škole.

Tog dana održana i modna revija učeničkih radova u sklopu projekta „Postani kreativan“ u kojem su učenici osnovnih škola izradili skice odjevnih predmeta, a učenici Gospodarske škole sašili su najbolje radove. Među najboljim radovima našao se i rad (skica odjevnog predmeta) naše učenice 8. b razreda Božice Muršić koja je za uloženi trud i kreativnost nagrađena Modnim Oskarom. Priznanje je dobila i učenica Suzana Oršuš iz 8.b razreda. Mentorica učenicama bila je učiteljica Ida Domišljanović. Čestitke curama na trudu i kreativnosti! Čestitke i njihovoj mentorici!

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 9. 5. 2019. 10:20

Mirela osvojila prvu nagradu na Ruži međimurskoj

U Domu kulture u Donjem Vidovcu u utorak, 30. travnja održana je šesta umjetnička manifestacija međimurskih osnovnoškolaca naziva „Ruža međimurska“. Projekt je uz potporu Općine Donji Vidovec pokrenula III. Osnovna škola Čakovec, a ovogodišnji suorganizator bila je Osnovna škola Sveta Marija.

Već tradicionalno „Ruža međimurska“ okuplja mlade umjetnike osnovnih škola Međimurske županije s ciljem očuvanja kulturne i povijesne baštine ovog kraja, a širu zajednicu nastoji podsjetiti na zaboravljene pojedince, pjesnike i pisce te stare zanate međimurskog kraja. Ovogodišnja manifestacija posvećena je svetomarskom orguljašu i skladatelju Ivanu Mustaču-Kantoru koji je svojim glazbenim stvaralaštvom zadužio Međimurje.

Na natječaj je pristiglo 17 literarnih i 31 likovnih radova. Iz naše škole na natječaju su sudjelovale Mirela Kalanjoš (7.d) i Maja Katalenić iz 5. b razreda. Naša učenica Mirela Kalanjoš (7.d) osvojila je u kategoriji likovnih radova prvu nagradu pod mentorstvom učiteljice Ide Domišljanović. Čestitke Mireli i učiteljici Idi na sjajnim rezultatima!!

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 9. 5. 2019. 09:33

Uskrsna čestitka

Uskrs je najveći blagdan svih kršćana koji donosi optimizam i veselje. Slaveći Uskrs slavimo uskrsnuće Isusa Krista.


Sretan i blagoslovljen Uskrs te da ga provedete u miru, radosti i zajedništvu žele vam učenici i djelatnici Osnovne škole Kuršanec!


 

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 18. 4. 2019. 09:07

Osvojili drugo mjesto na međuškolskom natjecanju povodom Dana planeta Zemlje

U srijedu 17. travnja 4. b razred u ekipi od 2 dječaka i 2 djevojčice sudjelovali su na međuškolskom natjecanju koje je održano povodom Zelenog tjedna i Dana planete Zemlje. Natjecanje je provedeno na Trgu Republike u Čakovcu u organizaciji Nobilisa (zaštitarsko-ekološke organizacije) te u suradnji s Gradom Čakovec te Općinom Mala Subotica, Općinom Strahoninec i Općinom Štrigova.

Našu su školi predstavljali i natjecali se Lovro Bacinger, Vito Šmaguc, Tea Merlak i Magdalena Panić pod mentorstvom učiteljice Svjetlane Zlatarek. Nakon niza igara i pitalica o razvrstavanju, zbrinjavanju i recikliranju otpada osvojili su drugo mjesto. Čestitimo!!

Fotografije s natjecanja pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 18. 4. 2019. 08:34

Oslikana glazbena učionica i hodnik

"Kad se mnogo malih složi,

Tad se snaga sto put množi." 

Vrijedni i kreativni učenici likovne grupe oslikali su tematski učionicu glazbene kulture. Uz pomoć mentorice Ide Domišljanović učionica je postala vedar i obojan prostor u kojem se učenici osjećaju bolje. Osim edukativnog karaktera ovako oslikani zidovi daju iznimno snažan identitet prostoru. Učenici sami oslikavaju interijer u kojem borave i u kojem se žele osjećati ugodnije i motiviranije.

Osim učionice glazbene kulture oslikan je i hodnik pored učionica za produženi boravak. Zid na kojem su učenici likovne grupe oslikali Bajku odiše veseljem, toplinom, čarolijom i motivacijskim porukama.

Ponosna na svoje učenike učiteljica Ida navodi kako je divno raditi s učenicima takve volje i motivacije. 

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 11. 4. 2019. 09:42

Cvijetom ću nacrtati cvijet

4. travnja 2019.g. u sklopu projekta „Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u Osnovnim školama Grada Čakovca“ održana je radionica pod nazivom „Cvijetom ću nacrtati cvijet“.  Radionicu je vodila gđa. Andreja Modrinjak a sudjelovalo je osmero učenika i njihovih pomoćnika. Svrha radionice poticanje je kreativnog razmišljanja, razvoj fine motorike, znanje s  tkaninama i rezačem, uklapanje boja, podizanje svijesti o recikliranju odnosno učenje uz druženje. Tijekom radionice učenici i pomoćnici su šivali, rezali, lijepili i na kraju dobili finalni proizvod olovku-cvijet  obučenu u filc i držač olovke u obliku trave u kojoj je bubamara.  Istom tom olovkom na kraju su nacrtali cvijet za ljepši svijet.  U galeriji slika možete pogledati sve faze provedbe aktivnosti.

Takve kreativne radionice unazad nekoliko godina održavaju se za učenike i pomoćnike  i dio su projekta  kojeg Grad Čakovec u suradnji s partnerima (Osnovnim školama Grada Čakovca i Razvojne agencije Grada Čakovca)  provodi u Osnovnim školama Grada Čakovca. Projekt se provodi u sklopu Europskog socijalnog fonda, koji sufinancira provedbu u 85% iznosu, dok razliku od 15% sufinancira Grad Čakovec.

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Koraljka Bendelja Dražen Oletić  datum: 9. 4. 2019. 16:17

Srđan osvojio 3. nagradu na natječaju Ravnateljstva civilne zaštite

Ravnateljstvo civilne zaštite provelo je natječaj za izradu likovnih, literarnih i foto radova djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim  potrebama iz Republike Hrvatske za školsku godinu 2018./19., na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite. Natječaj je dio programa edukacije djece s ciljem razvijanja i promicanja svijesti kod djece o postojanju rizika od katastrofa.

Od mnoštvo pristiglih radova, učenik naše škole Srđan Ignac iz 6.c razreda osvojio je 3. nagradu u kategoriji likovnih radova učenika/ca od 5. do 8. razreda osnovne škole za rad pod nazivom Pas traži nestale.

Srđanu i njegovoj mentorici Idi Domišljanović upućujemo srdačne čestitke!

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 9. 4. 2019. 12:15

Naši učenici izlažu u Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru

U petak, 5. travnja otvorena je u Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru izložba učeničkih radova na temu „Muka i uskrsnuće“, čiji su autori 176 učenika osnovnih škola iz Zlatara, Mača, Bedekovčine, ali i iz naše škole.

Ponosni smo na naše učenike i njihovu mentoricu Idu Domišljanović koji su se predstavili sa svojim likovnim radovima izvan naše županije i to u Zlataru u Hrvatskom zagorju. Radi se o petnaestak učenika naše škole, a to su: Emanuel Ignac, Štefica Bogdan, Zlatica Ignac, Ines Horvat, Ružica Horvat, Dominik Ignac, Ana Mariji Bogdan (5. razredi); Ines Oršuš, Nikola Ignac, Srđan Ignac, Zvjezdana Oršuš , Nikoli Ignac  iz 6. razreda, Grozdan Oršuš iz 7. razreda te Renato Oršuš i Božica Marušić iz 8. razreda.

Izložba se može razgledati do 19. travnja 2019.

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 9. 4. 2019. 11:26

Integrirani dan - Proljeće

U 2.a razredu prvi dan proljeća obilježili smo integriranim danom. Izmjenjivale su se različite aktivnosti i sve su bile povezane s godišnjim dobom koje je upravo započelo. Djeci je bilo zanimljivo što nije bilo klasičnog izmjenjivanja nastavnih sati već su se izmjenjivale aktivnosti koje su ih zaokupljale cijelo vrijeme. Bilo je pripremljeno mnogo aktivnosti pa se naš integrirani dan odvijao u dva dana. Svi učenici su vrlo aktivno sudjelovali u radu i trudili su se da zadatke što bolje izvrše.

Što smo sve radili možete pogledati u foto-galeriji. (učiteljica Zvonka Rakuša)

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 26. 3. 2019. 09:51

Antonijin rad četvrti na međunarodnom natječaju Duga

Tema međunarodnog likovno-literarnog natječaja u organizaciji supružnika Ankice i Ante Karačića bila je duga. Na natječaj je pristiglo 1250 radova iz 120 škola i udruga. Radovi su pristigli iz osam zemalja: Rumunjske, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Austrije i Njemačke. U četvrtak 21. ožujka objavljeni su rezultati, a sjajna je vijest kako je rad naše Antonije Foder (6.a)  u kategoriji od 5. do 8 razreda osvojio četvrtu nagradu.

Radovi ovogodišnjeg natječaja predstavljeni su u gradskoj galeriji u Iserlohnu (Njemačka). Izložba svih radova održat će se u Lovasu (Hrvatska) 5. travnja, a u Karaševu (Rumunjska) 12. travnja.

 Čestitamo našoj Antoniji i njezinoj mentorici Idi Domišljanović!

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 26. 3. 2019. 09:00

Integrirani dan u razrednoj nastavi

Danas, 21. ožujka kalendarski započinje proljeće. U našoj školi će se tim povodom održati integrirani nastavni dan na temu proljeća za sve učenike od 1. do 4. razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 21. 3. 2019. 10:04

Najglas 2019.

Svake godine, već tradicionalno, najbolji pjevači u našoj školi natječu se za prestižnu titulu najglas OŠ Kuršanec. Tako je i ove godine u petak 15. ožujka organiziran ovaj popularni događaj. Natjecalo se 14 pjevačica iz naše škole. Učiteljica Marija Šobak Potočnjak uvježbala je učenice za nastup. Pjevačko umijeće učenica ocjenjivao je žiri u sastavu: Dubravko Novak, Dario Kos i Marijan Hajdinjak . Prema njihovom mišljenju najbolje su bile: 3. mjesto Rebeka Matkun iz 6.a razreda s pjesmom Da je tuga snijeg; 2. mjestoNina Plantak iz 5.a razreda s pjesmom Rekao si te 1. mjestoLana Janković iz 6.a s pjesmom More pelina. Glas publike ovogodišnjeg Najglasa osvojila je Sanja Ignac iz 4. b s pjesmom Moli, moli. Nagradu žirija za najbolji scenski nastup osvojila je Anja Vinković (5. a razred) s pjesmom Mamma Mia. Novo ove godine je da su natjecateljice i između sebe birale najbolju te su odlučile da je najbolja među njima Lana Janković.

Za vrijeme prebrojavanja glasova i stručnog rada žirija dramska grupa s učiteljicom Jasminkom Poljanec pripremila je zanimljivu modnu reviju.

Fotografije pogledajte u foto-galeriji, a pod opširnije pročitajte popis svih natjecateljica.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 19. 3. 2019. 12:49

Obilježili Dan broja pi

Broj π definiramo kao omjer opsega kružnice i duljine promjera te kružnice.

Dan broja pi je godišnja proslava kojom se obilježava matematička konstanta π (pi). Dan broja pi održava se 14. ožujka jer su 3, 1 i 4 tri najznačajnije znamenke broja π u decimalnom zapisu. Pi je spojio i dva najpoznatija genija 20. i 21. stoljeća. Na ovaj se poseban dan rodio Albert Einstein, a umro Stephen Hawking.

Dan broja pi obilježili smo i mi u našoj školi na satovima matematike i to nizom prigodnih zanimljivih aktivnosti koje su pripremile učiteljice Suzana Glavina i Ivana Hranilović. Učenici 6. a razreda naučili su napamet i recitirali su decimale broja pi. Pobjednik je bio učenik Marko Tomašić. Osim toga, učenici su izradili plakat s brojem pi te su na računalu  pronašli svoje datume rođenja u decimalama broja pi.

Zanimljivo je bilo i učenicima 7. a razreda koji su izveli eksperiment mjerenjem fizičkih objekata te su radeći u timu, mjerenjem i računanjem „otkrili“ vezu opsega kruga i njegovog polumjera.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 15. 3. 2019. 12:05

Obilježili Dane hrvatskoga jezika

Hrvatski se jezik voli znanjem – krilatica je i misao vodilja s kojom je započeo dvosat; radionica Igrajmo se jezikom na kojem su učenici 4. b razreda radom u skupinama zajedno sa svojom učiteljicom Svjetlanom Zlatarek i knjižničarkom Jasminom Balog obilježili Dane hrvatskoga jezika. Koliko učenici poznaju svoj jezik pokazali su kroz igru  - različitim jezičnim igricama, rješavanjem premetaljki, traženjem rime…

Dani hrvatskog jezika obilježavaju se svake godine od 11. do 17. ožujka. Taj kulturni događaj utemeljen je odlukom Hrvatskog sabora 1997. godine, na spomen Deklaraciji o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika donesenoj 17. ožujka 1967. godine. Deklaracija je upozorila na zapostavljanje hrvatskog književnog jezika i zalagala se za daljnji razvoj hrvatskog jezika kao jedinog izvornog jezika hrvatskog naroda.

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 13. 3. 2019. 12:26

Modna revija dramske oduševila publiku u Novom Selu na Dravi

U nedjelju 10. ožujka u Novom Selu na Dravi održana je priredba povodom dana žena. U programu su sudjelovali i učenici dramske grupe koji su modnom revijom oduševili publiku. Osim modne revije, dramska je odglumila i igrokaz Idemo popevat. Priredbu su organizirale članice Udruge žena Novo Selo na Dravi.

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasminka Poljanec Dražen Oletić  datum: 13. 3. 2019. 11:33

LIK 2019.

Županijsko natjecanje iz likovne kulture ove školske godine bilo je u znaku ekologije koja je bila tema-poticaj. Na županijsku razinu natjecanja LIK 2019. (natjecanje - izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna) pristiglo je sveukupno 120 radova učenika škola s područja Međimurske županije, dok je u izložbenom prostoru zgrade Scheier izloženo njih 90. Nimalo laka odluka bila je na stručnom žiriju kojeg su ove godine činile profesorice Ida Domišljanović, Emina Kefelja i Karmen Farkaš uz vodstvo predsjednika žirija profesora Domagoja Zoričića.

Iz naše su škole izloženi radovi učenica Petre Mihalic i Antonije Foder iz 6. a razreda. U petak, 8. ožujka učenice su sa svojom mentoricom učiteljicom Idom Domišljanović prisustvovale otvorenju izložbe u Galeriji Scheier u Čakovcu te ovim putem čestitamo našim vrijednim učenicama i njihovoj mentorici! 

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 13. 3. 2019. 11:14

Posjet kazalištu

U petak, 8. ožujka učenici od 1. do 4. razreda naše škole zajedno sa svojim učiteljima i učiteljicama posjetili su Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu gdje su gledali predstavu „Bibi i Bubi“.

Bibi i Bubi je predstava Kereksh Teatra prema tekstu i režiji Jana Kerekeša. Radi se o edukativnoj predstavi o dvoje prijatelja humorističnog karaktera koja na zabavan i djeci prilagođen način progovara o važnosti očuvanja okoliša.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 12. 3. 2019. 09:57
» Arhiva naših vijesti    
 


e-Škole

e-Dnevnik


Korisni linkovi

Tražilica

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Carnet - vijesti
15.01.2021. 14:02
Istraživanje tržišta – poziv na sastanak
U sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće" Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET ... The post Istraživanje tržišta – poziv na sastanak appeared first on CARNET .

14.01.2021. 16:24
Prethodno savjetovanje – Nabava aplikacije za upravljanje školskom mrežom
Hrvatska akademska i istraživačka mreža-CARNET objavila je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za nabavu aplikacije za upravljanje školskom mrežom. Prethodno savjetovanje objavljeno je 13. siječnja 2021., a rok za ... The post Prethodno savjetovanje – Nabava aplikacije za upravljanje školskom mrežom appeared first on CARNET .

13.01.2021. 10:12
Prethodno savjetovanje – Nabava sustava za korisnike (CARNET gama)
Hrvatska akademska i istraživačka mreža-CARNET objavila je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za nabavu sustava za korisnike – CARNET gama. Prethodno savjetovanje objavljeno je 11. siječnja 2021., a rok ... The post Prethodno savjetovanje – Nabava sustava za korisnike (CARNET gama) appeared first on CARNET .


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju