preskoči na sadržaj
Vijesti

Rezultati natječaja "Čitam knjigu"

Dan hrvatske knjige obilježava se 22. travnja, a u našoj školi tom je prigodom raspisan fotografski natječaj „Čitam knjigu“. Natječaj je bio za sve zainteresirane učenike od 5. do 8. razreda škole. Tema natječaja je učenik koji čita knjigu hrvatskog autora (pisca, pjesnika). Na natječaj je pristiglo 9 odličnih radova od kojih je žiri u sastavu učiteljice Ide Domišljanović te školskih knjižničarki Andreje Sinković i Jasmine Balog odabrao tri najbolja.

Prvo mjesto je pripalo Lani Janković iz 7. a razreda, drugo mjesto Patriciji Oršuš iz 6. b razreda, a treće mjesto Tinu Čurili iz 5. b razreda. Učenici koji su osvojili prva tri mjesta dobit će slatke nagrade po povratku u školu.

Veliko HVALA svim učenicima koji su izdvojili dio svog vremena u stvaranju fotografija: Tinu Čurili i Benediktu Đurđeku iz 5. b razreda, Loreni Balog i Patriciji Oršoš iz 6. b razreda, Sari Đorđević, Rebeki Matkun, Petri Mihalic i Lani Janković iz 7. a razreda i Katji Makšadi iz 8. a razreda. Uživajte u čitanju i dalje! 😊

Pod opširnije možete pročitati kratko obrazloženje članica žirija na radove učenika kao i pogledati nagrađene radove učenika. Sve pristigle radove možete pogledati u foto-galeriji te u virtualnoj knjižnici.


1. mjesto: fotografija Lane Janković  (7. a razred)

2. mjesto: Patricija Oršuš (6. b razred)

3. mjesto: Tin Čurila (5. b razred)

Elementi kojima utječemo na kompoziciju tehnike snimanja su udaljenost od objekta, izrez slike (vodoravno ili okomito), osvjetljenje, zaslon (oštro područje) , gibanje kamere u toku snimanja, odabir materijala za snimanje (u boji ili crno bijelo). Kod kompozicije moramo poštivati utjecaj boja.  Na građu slike utječu figura, kontrast, perspektiva, planovi , stupanj teksture, silueta, kut, simetrija i drugo. Pristigle fotografije su odlične. Kod postupka moramo paziti na spomenute elemente. S obzirom na pravila natječaja mora biti vidljiva naslovnica hrvatskog autora. Isto tako ako se radi o tekstu na fotografiji potrebno je paziti da u konačnom izgledu (potrebno uređivanje fotografije) tekst bude pravilno okrenut (zrcalno rotiranje). Pozadina je jako bitna i moramo paziti što se u pozadini vidi, treba izrezati nepotrebno i što nije predviđeno uz tematiku. Što se tiče fotomontaže (koja se uči na satu likovne kulture u 8.razredu) ovdje je odlično  izvedena. Fotomontaža je sastavljanje izrezaka od više različitih elemenata (fotografija, crteža) u novu sliku.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jasmina Balog   datum: 23. 4. 2020.

e-Škole

e-Dnevnik


Korisni linkovi

Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Carnet - vijesti
15.01.2021. 14:02
Istraživanje tržišta – poziv na sastanak
U sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće" Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET ... The post Istraživanje tržišta – poziv na sastanak appeared first on CARNET .

14.01.2021. 16:24
Prethodno savjetovanje – Nabava aplikacije za upravljanje školskom mrežom
Hrvatska akademska i istraživačka mreža-CARNET objavila je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za nabavu aplikacije za upravljanje školskom mrežom. Prethodno savjetovanje objavljeno je 13. siječnja 2021., a rok za ... The post Prethodno savjetovanje – Nabava aplikacije za upravljanje školskom mrežom appeared first on CARNET .

13.01.2021. 10:12
Prethodno savjetovanje – Nabava sustava za korisnike (CARNET gama)
Hrvatska akademska i istraživačka mreža-CARNET objavila je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za nabavu sustava za korisnike – CARNET gama. Prethodno savjetovanje objavljeno je 11. siječnja 2021., a rok ... The post Prethodno savjetovanje – Nabava sustava za korisnike (CARNET gama) appeared first on CARNET .


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju